Overslaan en naar de inhoud gaan

'Gemeente negeert adviezen voor veiligere kerstgrotten'

Geplaatst opzaterdag 2 december 2017 - 16:30

De gemeente Valkenburg negeert adviezen van de brandweer om de veiligheid bij de kerstgrotten te vergroten.

Dat blijkt uit documenten die in handen zijn van EenVandaag.

Minder bezoekers
Zo adviseert de brandweer onder meer om minder bezoekers toe te laten, maar de gemeente zou daar niet in meegaan. Ook vindt de brandweer dat een gebruikte vluchtroute ‘te smal' is. Toch blijft de gemeente die route aanwijzen als vluchtroute.

Reactie burgemeester
Waarnemend burgemeester Jan Schrijen van Valkenburg laat in een reactie bij het programma weten dat het "in zijn beleving wel veilig is" in de grotten, maar voegt daar aan toe dat "je niemand honderd procent veiligheid kunt garanderen."

Ontruimingstijd
Verder wordt de geadviseerde ontruimingstijd van 3,5 minuut niet gehaald. Dit laat de gemeente momenteel onderzoeken. De uitkomsten daarvan worden volgend jaar verwacht.

Beste kerststad van Europa
Eerder deze week werd Valkenburg uitgeroepen tot beste kerststad van Europa. De Geulstad krijgt die prijs 20 december in Madrid uitgereikt.

Lees ook: Valkenburg mag zich beste kerststad van Europa noemen

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen