Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente moet ruim zes ton betalen aan garagehouder

Geplaatst opwoensdag 4 december 2019 - 22:47

De gemeente Sittard-Geleen moet garagebedrijf Ruud Tiems ruim zes ton betalen.

Dat heeft de Raad van State woensdag beslist.

Supermarkt
De gemeente moet de planschade betalen, omdat die in 2015 de vestiging van een supermarkt in het garagepand heeft tegengehouden. In februari 2019 oordeelde de rechtbank in Limburg ook al dat de gemeente de schadevergoeding moet betalen. Tegen dat vonnis is Sittard-Geleen tevergeefs in beroep gegaan bij de Raad van State.

Beleid
Tiems wilde in 2011 zijn garage in de Geleense Zaanstraat verkopen aan een ontwikkelaar, die het garagebedrijf wilde verbouwen tot een supermarkt. De gemeente zag niets in dat plan, omdat het geen extra supermarkt op het kleine bedrijventerrein in de wijk Maastrichterbaan wilde hebben. Beleid van de gemeente was om nieuwe winkels in bestaande winkelcentra te vestigen.

Minder waard
Ondertussen heeft Sittard-Geleen het bestemmingsplan gewijzigd, waardoor het niet meer mogelijk is om een supermarkt in het garagebedrijf te plaatsen. Echter: door die wijziging zijn er voor het pand van Tiems minder mogelijkheden, met als gevolg dat het pand minder waard is geworden. Dat is het argument van de Raad van State om de schadevergoeding van ruim zes ton toe te kennen aan het garagebedrijf.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen