Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente moet ruim zes ton betalen aan garagehouder

Geplaatst opwoensdag 4 december 2019 - 22:47

De gemeente Sittard-Geleen moet garagebedrijf Ruud Tiems ruim zes ton betalen.

Dat heeft de Raad van State woensdag beslist.

Supermarkt
De gemeente moet de planschade betalen, omdat die in 2015 de vestiging van een supermarkt in het garagepand heeft tegengehouden. In februari 2019 oordeelde de rechtbank in Limburg ook al dat de gemeente de schadevergoeding moet betalen. Tegen dat vonnis is Sittard-Geleen tevergeefs in beroep gegaan bij de Raad van State.

Beleid
Tiems wilde in 2011 zijn garage in de Geleense Zaanstraat verkopen aan een ontwikkelaar, die het garagebedrijf wilde verbouwen tot een supermarkt. De gemeente zag niets in dat plan, omdat het geen extra supermarkt op het kleine bedrijventerrein in de wijk Maastrichterbaan wilde hebben. Beleid van de gemeente was om nieuwe winkels in bestaande winkelcentra te vestigen.

Minder waard
Ondertussen heeft Sittard-Geleen het bestemmingsplan gewijzigd, waardoor het niet meer mogelijk is om een supermarkt in het garagebedrijf te plaatsen. Echter: door die wijziging zijn er voor het pand van Tiems minder mogelijkheden, met als gevolg dat het pand minder waard is geworden. Dat is het argument van de Raad van State om de schadevergoeding van ruim zes ton toe te kennen aan het garagebedrijf.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen