Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente met vakbonden in gesprek over kermis Weert

Geplaatst opvrijdag 12 maart 2021 - 20:38

De gemeente Weert gaat met de kermisbonden in gesprek om de kermis dit jaar wél door te kunnen laten.

"We gaan er alles aan doen", zei wethouder Geert Gabriëls donderdagavond tijdens een raadsvergadering.

Motie
De kermiswethouder zei dat in een reactie op een door VVD-raadslid Lars Lambers ingediende motie. Het raadslid wilde dat Weert - als kermisstad - de exploitanten tegemoet zou komen door ze vrij te houden van kosten. "De horeca krijgt alle hulp, maar de kermisexploitanten komen thuis van een koude kermis", zei Lambers. In Weert betalen kermisbazen geen standgeld, maar volgens het raadslid zou de gemeente ze dit jaar vrij kunnen stellen van de kosten voor gas, water en licht.

Lees ook: Kermisbranche demonstreert in Weert: 'Redden het niet meer'

Volgens Gabriëls gaat het om zo'n 4 ton aan pachtgeld. "Moet ik die dan kwijtschelden? Lijkt me niet", zei hij in een reactie.

Gesprek
Lambers heeft de motie vervolgens ingetrokken, maar de gemeenteraad en het collega van B en W zijn het er wel roerend over eens dat ze de kermis moeten helpen. Zo gaf Gabriëls onder meer aan nog met kermisvakbonden BOVAK en NKB in gesprek te gaan.

Verdronken
De motie van de VVD kwam niet geheel uit de lucht vallen. Kermisexploitanten demonstreerden donderdag in Weert voor verbetering van hun financieel benarde positie. "We zijn eigenlijk al verdronken, we redden het niet meer", zei kermisexploitant en woordvoerder Jordy Geven uit Simpelveld in de L1 Nieuwsshow. "Als we in juni of juli pas weer mogen ondernemen, dan eerst nog een vergunning moeten aanvragen, dat duurt namelijk al 6 tot 8 weken, dan zijn we al bijna in het najaar en dan is ons seizoen over."

Kermis Weert
De Weerter kermis, die normaal in de laatste week van september plaatsvindt, staat te boek als een van de grootste kermissen van het land en lokt meer dan een half miljoen bezoekers naar de stad. Afgelopen jaar kon de kermis vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Er werd nog een poging gedaan om een 'coronakermis' te organiseren, maar dat is ook niet gelukt.

Lees ook: Ook geen coronakermis in Weert

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen