Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente Maastricht: 'Magisch Maastricht moet doorgaan'

Geplaatst opmaandag 25 september 2017 - 15:44

"Als Magisch Maastricht niet door zou kunnen gaan dan heeft dat onevenredig grote gevolgen voor de stad Maastricht en haar ondernemers."

Dat betoogde de advocaat van de gemeente Maastricht maandag voor de rechtbank.

Fraude
Duursma Events, die bij de aanbesteding van het huidige kerstevenement op het Vrijthof in 2015 laatste eindigde, eist in het kort geding dat de concessie die Maastricht destijds toekende wordt ingetrokken. Volgens Duursma is bij die aanbesteding fraude gepleegd.

Lees ook: Gemeente Maastricht voor de rechter gedaagd om kerstmarkt

Achterdeur
Het gepasseerde evenementenbureau zegt over bewijzen te beschikken dat Magisch Maastricht op de achtergrond wordt georganiseerd door Maurice Schoenmaeckers. Hij was ook organisator van het voorgaande, mislukte Maastrichtse kerstevenement. Deze kerstkermis ging financieel ten onder, waarna de gemeente achterbleef met een schuld van enkele tonnen.

Lees ook: Ook gerommel bij winterkermis Hasselt

Bij twee eerdere kort gedingen tegen de gang van zaken bij de aanbesteding, besliste de rechter in het voordeel van de gemeente Maastricht.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen