Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente Maastricht las stiekem e-mails van ambtenaren

Geplaatst opdonderdag 24 januari 2019 - 6:45

De gemeente Maastricht heeft van drie ambtenaren die kritiek hadden op de plannen voor een groot gezamenlijk kantoor met Heerlen en Sittard-Geleen in het geheim e-mails gelezen.

Dit meldt De Limburger. Gemeentesecretaris Piet Buijtels zou volgens de krant detectives van een bedrijfsrecherchebureau ingehuurd hebben. Hier was het college van B&W niet van op de hoogte. De ambtenaren zijn kaderleden van de vakbond CNV.

Uitgelekt verslag
De aanleiding voor het onderzoek was een uitgelekt verslag van een vergadering van het bestuur van het Shared Service Center Zuid-Limburg (SCC-ZL), zo weet De Limburger te melden. Maastricht wil samen met de gemeenten Sittard-Geleen en Heerlen een aantal afdelingen bundelen in het Shared Service Centrum Zuid-Limburg. Dat kantoor wordt gevestigd in Heerlen.

Vertrouwelijke mails
De bedrijfsrechercheurs zouden de mails hebben onderschept van de ambtenaren en deze ook hebben gelezen. Volgens de krant zou het ook gaan om vertrouwelijke mails met advocaten, de arbeidsinspectie en het hoofdkantoor van de vakbond. Ook werden de medewerkers van de gemeente eind oktober verhoord op 'intimiderende wijze'.

Lees ook: Roemer gaat Maastricht helpen bij ambtenaren-verhuizing

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen