Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente Maastricht blij met besluit over examens

Geplaatst opwoensdag 27 juni 2018 - 15:10

De gemeente Maastricht is blij dat de leerlingen van VMBO Maastricht hun eindexamens niet over hoeven te doen.

De leerlingen krijgen tot eind dit jaar de tijd om alle ontbrekende toetsen alsnog te maken, zo heeft Onderwijsminister Arie Slob besloten. Het gaat in totaal om meer dan duizend schoolexamens.

Falend systeem
"Met dit besluit doet de minister recht aan de gedupeerde leerlingen. Zij zijn immers de dupe van een falend systeem", reageert wethouder Bert Jongen. "Ik ben erg blij dat het leed op deze manier ietwat verzacht wordt." De wethouder, die onderwijs in zijn portefeuille heeft, roept de school op om de leerlingen nu snel duidelijkheid te geven over welke toetsen nog gemaakt moeten worden.

Lees ook: Minister over examendebacle: 'Enorme wantoestanden'

De inzet is dat de leerlingen in september wel kunnen beginnen met hun vervolgopleiding.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen