Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente Maastricht blij met besluit over examens

Geplaatst opwoensdag 27 juni 2018 - 15:10

De gemeente Maastricht is blij dat de leerlingen van VMBO Maastricht hun eindexamens niet over hoeven te doen.

De leerlingen krijgen tot eind dit jaar de tijd om alle ontbrekende toetsen alsnog te maken, zo heeft Onderwijsminister Arie Slob besloten. Het gaat in totaal om meer dan duizend schoolexamens.

Falend systeem
"Met dit besluit doet de minister recht aan de gedupeerde leerlingen. Zij zijn immers de dupe van een falend systeem", reageert wethouder Bert Jongen. "Ik ben erg blij dat het leed op deze manier ietwat verzacht wordt." De wethouder, die onderwijs in zijn portefeuille heeft, roept de school op om de leerlingen nu snel duidelijkheid te geven over welke toetsen nog gemaakt moeten worden.

Lees ook: Minister over examendebacle: 'Enorme wantoestanden'

De inzet is dat de leerlingen in september wel kunnen beginnen met hun vervolgopleiding.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen