Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente leent e-bikes uit voor beter milieu en minder file

Geplaatst opzaterdag 27 januari 2018 - 16:42

Inwoners en mensen die werken in de gemeente Sittard-Geleen kunnen vanaf zaterdag een gratis e-bike uitproberen.

De gemeente leent de elektrische fietsen de komende maanden uit in de hoop dat mensen hem daarna zelf aanschaffen en de auto vaker laten staan. Dat is beter voor het milieu en op die manier wordt de filedruk tegengegaan.

De proef is voor iedereen. Of je nu bekend bent met de e-bike of niet. Voor ervaren fietsers is er de nog een snellere versie: de e-speedbike, die net zo hard kan als een brommer.

E-speedbike
Pascal van den Boogaard uit Geleen heeft thuis al een e-bike. Hij probeert nu de e-speedbike uit. Van den Boogaard werkt in Maastricht en moet elke dag zo'n twintig kilometer fietsen. "Het is een sportieve manier om meer tijdwinst te boeken."

Tom Dumoulin Bikepark
Voordat de fietsen mee naar huis mogen, kunnen de fietsers even oefenen op het Tom Dumoulin Bikepark. Volgens D66 wethouder Kamphuis is het een goede manier voor mensen om gezond bezig te zijn en tevens het milieu te verbeteren.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen