Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente leent e-bikes uit voor beter milieu en minder file

Geplaatst opzaterdag 27 januari 2018 - 16:42

Inwoners en mensen die werken in de gemeente Sittard-Geleen kunnen vanaf zaterdag een gratis e-bike uitproberen.

De gemeente leent de elektrische fietsen de komende maanden uit in de hoop dat mensen hem daarna zelf aanschaffen en de auto vaker laten staan. Dat is beter voor het milieu en op die manier wordt de filedruk tegengegaan.

De proef is voor iedereen. Of je nu bekend bent met de e-bike of niet. Voor ervaren fietsers is er de nog een snellere versie: de e-speedbike, die net zo hard kan als een brommer.

E-speedbike
Pascal van den Boogaard uit Geleen heeft thuis al een e-bike. Hij probeert nu de e-speedbike uit. Van den Boogaard werkt in Maastricht en moet elke dag zo'n twintig kilometer fietsen. "Het is een sportieve manier om meer tijdwinst te boeken."

Tom Dumoulin Bikepark
Voordat de fietsen mee naar huis mogen, kunnen de fietsers even oefenen op het Tom Dumoulin Bikepark. Volgens D66 wethouder Kamphuis is het een goede manier voor mensen om gezond bezig te zijn en tevens het milieu te verbeteren.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen