Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente Horst: horeca mag zaterdag tijdelijk open

Geplaatst opvrijdag 21 januari 2022 - 16:36

De gemeente Horst aan de Maas keurt de protestactie van de ruim 30 horecazaken deze zaterdag goed. Zij willen tussen 12:00 en 16:00 uur hun deuren openen.

Ze zien alleen van hun actie af als premier Mark Rutte vrijdagavond nog groen licht geeft voor opening voor horeca en cultuur vanaf 26 januari. Dat heeft een woordvoerder namens de deelnemende cafés en restaurants in de Limburgse gemeente vrijdagmiddag laten weten.

Goedgekeurd
Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat ze de protestactie goedkeuren: "Gemeente Horst aan de Maas heeft begrip en geeft steun aan de horeca, cultuur en de evenementenbranche. Vrijdagochtend is er een gesprek geweest en naar aanleiding van het gesprek is afgesproken dat zaterdag actie gevoerd mag worden tussen 12:00 en 16:00 uur."

Wel moeten alle horecazaken zich houden aan de basisregels: "Houdt ment zich niet aan de regels, dan gaan we handhavend optreden, dat doen we dan precies volgens instructies van de overheid", aldus de woordvoerder.

Hubert Bruls
Woordvoerder van de protestactie, Wouter Hoeijmakers van Boscafé Maaskant, hoopt dat het kabinet overstag gaat na een oproep van burgemeester Hubert Bruls eerder deze vrijdag. De Nijmeegse voorzitter van het Veiligheidsberaad wil dat het kabinet de horeca en cultuur toestemming geeft om hun deuren weer te openen. "Als Rutte geen gehoor geeft aan de oproep van Bruls, gaan we zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur open", zei Hoeijmakers. "Als we wél open mogen de 26e, dan is dat oké en voeren we geen actie."

Lees ook: Horeca Horst aan de Maas dreigt met opening zaterdag

Ultimatum
De cafés en restaurants in de Noord-Limburgse gemeente stuurden eerder deze week ook al een gezamenlijk ultimatum met dezelfde strekking aan het kabinet dat donderdagavond afliep. Dat ultimatum is nu een dag verlengd naar aanleiding van de oproep van Bruls.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen