Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente Heerlen teleurgesteld over besluit fusie

Geplaatst opvrijdag 8 december 2017 - 16:04

De gemeente Heerlen heeft teleurgesteld gereageerd op het besluit van minister Kajsa Ollongren om een streep te zetten door de fusie Heerlen-Landgraaf.

Heerlen vindt het jammer dat de herindeling wordt stopgezet vanwege procedurele redenen.

Lees ook: Minister zet streep door herindeling Heerlen-Landgraaf

Herindeling noodzakelijk
Volgens de gemeente hebben meerdere rapporten 'onomstotelijk uitgewezen' dat een herindeling noodzakelijk is. Heerlen geeft aan dat zij er alles aan heeft gedaan om een samenwerking van de grond te krijgen.

Betere aanpak
De uitnodiging van het kabinet voor een overleg om de herindelingsdiscussie in de Parkstad-regio verder te brengen, lijkt Heerlen een goed plan. 'Daarbij blijft een betere aanpak van de sociale en economische achterstanden de belangrijkste prioriteit, maar tegelijkertijd is dit ook een gezamenlijke uitdaging voor het Rijk, provincie en gemeenten', zo staat in een verklaring.

Centumgemeente
Het college van Heerlen roept het kabinet, de provincie en de andere Parkstad-gemeenten op om dit overleg te voeren zodat er alsnog een 'noodzakelijke sterke centrumgemeente' kan ontstaan.

Lees hier de hele verklaring van de gemeente Heerlen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen