Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente Heerlen stopt subsidie 'ongepast' carnavalsfeest

Geplaatst opdinsdag 23 september 2014 - 17:30

De gemeente Heerlen stopt de subside aan 'Aod òp Nuj', de jaarlijkse carnavalsopening op 10 november.

Op die dag vindt de nationale herdenking van de vliegramp met de MH17 plaats. Wethouder Barry Braeken (PvdA/Ouderenpartij) vindt het ongepast om op dat moment een carnavalsfeest te houden en trekt daarom de subsidie in.

Niet verplaatsen
De organisatie wil het evenement, dat jaarlijks zo'n 7500 bezoekers trekt, niet verplaatsen en zo afwijken van de carnavalsagenda. Wel wordt er tijdens het evenement stilgestaan bij de de vliegramp en wordt er een minuut stilte gehouden. Voorzitter Jeroen Hazen zegt dat het feest niet op een andere dag kan worden georganiseerd. "Het carnavalsseizoen begint op 11 november, dat is een traditie", zo zegt hij tegen 1Limburg. "We kunnen dat niet ineens naar een andere dag verplaatsen. Net als je oudejaarsavond niet naar een andere avond kunt verplaatsen."

Flinke uitdaging
Aod òp Nuj is niet afhankelijk van de gemeentelijke subsidie, maar het gemis komt wel als een onaangename verrassing. "We zitten nu wel met een gat", zegt organisator Hazen daarover. "Het zal een flinke uitdaging extra worden om alles rond te krijgen."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Opening carnavalsseizoen Heerlen gaat door ondanks advies
Aod op Nuj in Heerlen
Aod òp Nuj zoekt geld na afblazen subsidie
Aod op Nuj in Heerlen, 2013
Gedicht en trompetsaluut bij opening carnaval Heerlen
Bovens: carnaval misplaatst tijdens herdenking
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen