Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente Heerlen stopt subsidie 'ongepast' carnavalsfeest

Geplaatst opdinsdag 23 september 2014 - 17:30

De gemeente Heerlen stopt de subside aan 'Aod òp Nuj', de jaarlijkse carnavalsopening op 10 november.

Op die dag vindt de nationale herdenking van de vliegramp met de MH17 plaats. Wethouder Barry Braeken (PvdA/Ouderenpartij) vindt het ongepast om op dat moment een carnavalsfeest te houden en trekt daarom de subsidie in.

Niet verplaatsen
De organisatie wil het evenement, dat jaarlijks zo'n 7500 bezoekers trekt, niet verplaatsen en zo afwijken van de carnavalsagenda. Wel wordt er tijdens het evenement stilgestaan bij de de vliegramp en wordt er een minuut stilte gehouden. Voorzitter Jeroen Hazen zegt dat het feest niet op een andere dag kan worden georganiseerd. "Het carnavalsseizoen begint op 11 november, dat is een traditie", zo zegt hij tegen 1Limburg. "We kunnen dat niet ineens naar een andere dag verplaatsen. Net als je oudejaarsavond niet naar een andere avond kunt verplaatsen."

Flinke uitdaging
Aod òp Nuj is niet afhankelijk van de gemeentelijke subsidie, maar het gemis komt wel als een onaangename verrassing. "We zitten nu wel met een gat", zegt organisator Hazen daarover. "Het zal een flinke uitdaging extra worden om alles rond te krijgen."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Opening carnavalsseizoen Heerlen gaat door ondanks advies
Aod op Nuj in Heerlen
Aod òp Nuj zoekt geld na afblazen subsidie
Aod op Nuj in Heerlen, 2013
Gedicht en trompetsaluut bij opening carnaval Heerlen
Bovens: carnaval misplaatst tijdens herdenking
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen