Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente Heerlen moet 11 miljoen euro bezuinigen in 2015

Geplaatst opzaterdag 18 oktober 2014 - 8:27

De gemeente Heerlen moet in 2015 elf miljoen euro bezuinigen.

Daarom worden 75 ambtenaren doorgeleid naar ander werk. Alle ambtenaren raken bovendien vijf verlofdagen kwijt. Behalve bezuinigd wordt er ook geïnvesteerd: in economie en centrum.

Snijden in eigen vlees
De Heerlense ambtenaren (850 fte) zijn vrijdagmiddag ingelicht over de bezuinigingen en het naderende afscheid van 75 collega’s. De laatsten treffen het nog met het sociaal plan: niemand komt ineens op straat te staan.

Snijden in eigen vlees levert bijna vier miljoen op. Het was onvermijdelijk, aldus wethouder Nico Aarts (OPH) en burgemeester Paul Depla. Depla: "We hebben gekeken wat niet, minder of efficiënter kan worden gedaan.”

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Provincie dreigt met boete voor Sibelco
'Voor eind van het jaar plan gereguleerde wiet in Heerlen'
Paul Depla verlaat Heerlen en wordt burgemeester van Breda
Paul Depla: 'Breda is unieke kans'
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen