Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente Heerlen moet 10 miljoen euro bezuinigen

Geplaatst opdinsdag 13 oktober 2015 - 8:34

De economie mag dan weer wat aantrekken, de gemeente Heerlen kan er bij het opmaken van haar begroting voor 2016 nog niet van profiteren.

Het Heerlense gemeentebestuur moet 10 miljoen euro bezuinigen om de begroting sluitend te krijgen. Desalniettemin wordt de komende tien jaar in totaal 17 miljoen euro vrijgemaakt voor het onderhoud van wegen en groenvoorzieningen.

Bezuinigingen
"Het was een hell of a job om die bezuinigingen in te vullen. Aangezien we in de vorige periode al liefst 40 miljoen euro structureel hebben bezuinigd", zegt wethouder Nico Aarts (OPH, Financien). De lastendruk stijgt in Heerlen voor huiseigenaren met 2 tot 3,5 procent, al naar gelang de gezinssamenstelling. Dit is volgens de gemeente overigens een correctie op de aanslag over 2015, waarin eigenaren te laag zijn aangeslagen.

Wethouder Aarts: "Sinds 2010 zijn de lokale lasten met minder dan de inflatie gestegen."

Miljoenentekort
De gemeente Heerlen hield al rekening met een tekort van 6 miljoen euro. Vanwege een lagere bijdrage van het Rijk en in de cao afgesproken looncompensatie voor ambtenaren komt daar 4 miljoen euro bovenop.
Het besluit jaarlijks om 1,7 miljoen euro vrij te maken voor het onderhoud van wegen en groenvoorzieningen, is volgens het gemeentebestuur noodzakelijk om kapitaalvernietiging te voorkomen. Heerlen zet verder vol in op ontwikkelingen in het centrum.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gemeente Heerlen houdt 13,7 miljoen euro over in 2014
Gemeente Heerlen moet 11 miljoen euro bezuinigen in 2015
Provincie dreigt met boete voor Sibelco
Heerlen wil minder autoverkeer van en naar Maastricht
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen