Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente Gennep geeft euro per inwoner aan Molukken

Geplaatst opdonderdag 14 november 2019 - 14:20

Een bedrag van 17.000 euro gaat van de gemeente Gennep naar noodhulp aan de Molukken die zwaar getroffen werd door een aardbeving eind september.

De Molukse gemeenschap in Gennep had een verzoek hiervoor bij de gemeente neergelegd.

Meerderheid
De Molukse gemeenschap is groot en die is nauw betrokken bij de gebeurtenissen op de eilandengroep, laat een woordvoerster van de gemeente weten. Dit heeft bijgedragen aan het besluit van de raad, dat met een 'overgrote meerderheid' werd aangenomen.

Een euro
Voor elke inwoner van de gemeente is een euro gedoneerd aan de actie voor de Molukken van het Rode Kruis. De schenking bedraagt daardoor meer dan 17.000 euro.

Lees ook: Materiële en geestelijke hulp uit Sittard voor Ambon

Hulpacties
Met een kracht van 6,5 op de schaal van Richter, veroorzaakte de aardbeving van 26 september grote schade. Bijna 40 mensen kwamen om het leven, meer dan 1.500 mensen raakten gewond en ongeveer 170.000 mensen verloren hun huis. Daarom zijn er ook in Nederland verschillende hulpacties op touw gezet.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV