Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Gemeente geeft toestemming voor Zwarte Piet-protest

Geplaatst opdonderdag 17 november 2016 - 17:40

De demonstratie tegen Zwarte Piet in Geleen mag van de gemeente doorgaan. De initiatiefnemers van de actie hebben donderdag overleg gehad en afspraken gemaakt.

Komende zaterdag willen actievoerders met protestborden aanwezig zijn bij een sinterklaasfeest in het centrum van Geleen. Ze willen zaterdag vlak naast het podium van de Sint 'stil' protesteren. De actie is opgezet door twee vrouwen uit de regio Parkstad.

Aangewezen
In overleg met de organisatie van het feest wordt een plaats aangewezen waar de demonstranten zich mogen ophouden, zegt een woordvoerder van de gemeente tegen L1. Die plek is op dit moment nog niet bekend. Volgens de gemeente gaat het om een kleine groep demonstranten.

Lees ook: Initiatiefnemers Zwarte Piet-protest Geleen bedreigd

Extra agenten
De politie zet zaterdag extra mensen in om ongeregeldheden te voorkomen. Om hoeveel agenten en welke extra inzet het precies gaat, willen gemeente en de politie niet zeggen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Eerste Limburgse protestactie tegen Zwarte Piet
PVV: Pietenprotest hoort niet thuis op kinderfeest
Ook voorstanders Zwarte Piet demonstreren bij intocht
Veel politie bij Zwarte Piet-protest in Geleen
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen