Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente geeft toestemming voor Zwarte Piet-protest

Geplaatst opdonderdag 17 november 2016 - 17:40

De demonstratie tegen Zwarte Piet in Geleen mag van de gemeente doorgaan. De initiatiefnemers van de actie hebben donderdag overleg gehad en afspraken gemaakt.

Komende zaterdag willen actievoerders met protestborden aanwezig zijn bij een sinterklaasfeest in het centrum van Geleen. Ze willen zaterdag vlak naast het podium van de Sint 'stil' protesteren. De actie is opgezet door twee vrouwen uit de regio Parkstad.

Aangewezen
In overleg met de organisatie van het feest wordt een plaats aangewezen waar de demonstranten zich mogen ophouden, zegt een woordvoerder van de gemeente tegen L1. Die plek is op dit moment nog niet bekend. Volgens de gemeente gaat het om een kleine groep demonstranten.

Lees ook: Initiatiefnemers Zwarte Piet-protest Geleen bedreigd

Extra agenten
De politie zet zaterdag extra mensen in om ongeregeldheden te voorkomen. Om hoeveel agenten en welke extra inzet het precies gaat, willen gemeente en de politie niet zeggen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Eerste Limburgse protestactie tegen Zwarte Piet
PVV: Pietenprotest hoort niet thuis op kinderfeest
Ook voorstanders Zwarte Piet demonstreren bij intocht
Veel politie bij Zwarte Piet-protest in Geleen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen