Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente gaat stankoverlast op middelbare school te lijf

Geplaatst opvrijdag 22 juni 2018 - 16:37

Middelbare scholieren van lyceum Schöndeln in Roermond hebben last van een penetrante rioollucht. De gemeente Roermond gaat deze stankoverlast aanpakken.

Dat schrijft de middelbare school aan de Heinsbergerweg in een mail aan alle ouders.

Kelder
Vooral in de kelder van de school, waar de kantine is, was de lucht niet te harden. Schöndeln heeft er daarom voor gekozen om de kelder af te sluiten.

Structurele oplossing
De oorzaak van de stank is de riolering. Om de geur iets draaglijker te maken, is er een speciale vloeistof in het riool gegooid. De gemeente gaat in de zomervakantie verder onderzoek doen naar een structurele oplossing. Het streven is dat de school in het nieuwe schooljaar stankvrij is.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen