Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente en politie grijpen niet in bij Ruiter

Geplaatst opdinsdag 14 oktober 2014 - 8:11

Zowel de gemeente Leudal als de politie treft geen extra maatregelen bij het huis van Gijsbert Ruiter aan de Grote Kampweg in Haelen.

Ruiter beweert dat hij de afgelopen tijd herhaaldelijk is bedreigd door enkele bewoners van het naastgelegen woonwagenkamp.

Beveiliging
Vorige week verzocht hij de burgemeester om beveiliging. Die laat weten dit niet te honoreren. "Als hij het vermoeden heeft dat er een strafbaar feit is gepleegd, moet hij aangifte doen bij de politie", zegt een gemeentewoordvoerder.

Strafzaak
Dat weigert Ruiter, omdat hij met de politie in conflict is. Afgelopen week diende het hoger beroep in de strafzaak tegen Ruiter die in 2012 tijdens een handhavingsactie met molotovcocktails en brandende benzine naar agenten gooide. Als het aan justitie ligt, hangt Ruiter een lange voorwaardelijke celstraf boven het hoofd omdat een nieuwe escalatie op de loer ligt.

Te duur
Een politiewoordvoerder zegt alert te zijn op de situatie. "Maar het is niet dat we nu extra dingen uit de kast halen, want we horen geen bijzondere verhalen uit die richting." In het verleden heeft de gemeente het huis van Ruiter ruim een halfjaar, 24 uur per dag bewaakt. Tegen advies van de politie in is die beveiliging stopgezet omdat de gemeenteraad dit te duur vond.

Een onderzoekscommissie oordeelde na de handhavingsactie dat het niet ingrijpen van Leudal mede oorzaak is geweest van de uit de hand gelopen situatie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Politie betaalt Leudal beveiligingskosten Gijsbert Ruiter
Gijsbert Ruiter molotovcocktail Haelen
Zaak Gijsbert Ruiter voor Hof Den Bosch
27 maanden geëist in beroepszaak-Ruiter
Gijsbert Ruiter molotovcocktail Haelen
Uitspraak in hoger beroep tegen Gijsbert Ruiter
Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen