Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Gemeente dreigt met dwangsom vanwege geluidsoverlast

Geplaatst opdonderdag 14 juni 2018 - 13:00

Verzinkerij Coatinc Mook moet een dwangsom van 10.000 euro betalen als het bedrijf voor geluidsoverlast blijft zorgen tijdens de avond- en nachtelijke uren.

De nachtelijke geluidsoverlast zorgt voor een aanhoudende stroom klachten van buurtbewoners bij de gemeente.

Onaangekondigd
Mook en Middelaar heeft daarom de afgelopen twee maanden verschillende onaangekondigde controles uitgevoerd in de avond- en nachtelijke uren. Daarbij is naar voren gekomen dat het bedrijf inderdaad te veel geluid produceert in de nachtelijke uren. Ook wordt er met een heftruck gereden op een deel van het terrein waar dit in de nacht niet is toegestaan.

Dwangsom
De maatregel gaat per 1 juli in. Coatinc Mook krijgt daarmee de gelegenheid om uitleg over de gang van zaken te geven en maatregelen te treffen om overtredingen van de geluids- en gedragsvoorschriften in de toekomst te voorkomen.

De gemeente zal de onaangekondigde controles vanaf 1 juli voorzetten om te controleren of Coatinc Mook zich aan de regels houdt. Voor elke overtreding moet de verzinkerij dan een dwangsom van 10.000 euro betalen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen