Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Gemeente dreigt met dwangsom vanwege geluidsoverlast

Geplaatst opdonderdag 14 juni 2018 - 13:00

Verzinkerij Coatinc Mook moet een dwangsom van 10.000 euro betalen als het bedrijf voor geluidsoverlast blijft zorgen tijdens de avond- en nachtelijke uren.

De nachtelijke geluidsoverlast zorgt voor een aanhoudende stroom klachten van buurtbewoners bij de gemeente.

Onaangekondigd
Mook en Middelaar heeft daarom de afgelopen twee maanden verschillende onaangekondigde controles uitgevoerd in de avond- en nachtelijke uren. Daarbij is naar voren gekomen dat het bedrijf inderdaad te veel geluid produceert in de nachtelijke uren. Ook wordt er met een heftruck gereden op een deel van het terrein waar dit in de nacht niet is toegestaan.

Dwangsom
De maatregel gaat per 1 juli in. Coatinc Mook krijgt daarmee de gelegenheid om uitleg over de gang van zaken te geven en maatregelen te treffen om overtredingen van de geluids- en gedragsvoorschriften in de toekomst te voorkomen.

De gemeente zal de onaangekondigde controles vanaf 1 juli voorzetten om te controleren of Coatinc Mook zich aan de regels houdt. Voor elke overtreding moet de verzinkerij dan een dwangsom van 10.000 euro betalen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen