Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Gemeente deed Bandidos-baas Ramakers aanbod

Geplaatst opdonderdag 2 juni 2016 - 6:00

De gemeente Echt-Susteren heeft vorig jaar achter de schermen onderhandeld met Bandidos-president Harrie Ramakers.

Dit in een poging om alle juridische procedures over de sluiting van diens huis van tafel te krijgen. Dat meldt De Limburger op basis van documentatie die de krant heeft ingezien.

Schadevergoeding
Ramakers eiste in die onderhandelingen een schadevergoeding ter hoogte van 35.000 euro, maar de gemeente weigerde die. Wel bood ze de motorclubleider in maart 2015 aan om de tot dan gemaakte proceskosten - een geschatte 2000 euro- te vergoeden. Dat was nog voordat de rechtszaak over de sluiting van Ramakers' woning in hoger beroep bij de bestuursrechter behandeld zou worden.

Zowel de gemeente als Ramakers’ advocaat Boonen bevestigt dat er contact tussen de gemeente en de raadsman is geweest om te zien of er een overeenkomst gesloten kon worden. De gemeente zegt het gesprek over een overeenkomst te zijn aangegaan om te voorkomen dat de gemeente onnodig op juridische kosten gejaagd zou worden in verdere procedures.

Bod veel te laag
Ramakers vond het bod van de gemeente veel te laag. "Wij zijn geen tokkies", laat hij De Limburger weten. Na het afketsen van een mogelijke 'deal' zette de Bandidos-baas zijn zaak tegen de gemeente alsnog door omdat hij wilde voorkomen dat woningcorporatie Zo Wonen hem ooit uit zijn huis kan zetten op basis van de gemeentelijke sluiting.

Met succes. De bestuursrechter stelde de Bandidos-baas afgelopen januari in het gelijk. De Raad van State buigt zich binnenkort nog over de zaak.

Explosieven gegooid
De woning aan Aan de Linde in Nieuwstadt werd in maart 2014 op last van Hessels gesloten nadat twee keer explosieven naar Ramakers’ huis waren gegooid. Dat gebeurde vlak nadat bekend werd dat hij een Bandidos-afdeling in Limburg had opgericht.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen