Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente: dakloze Echt weigert iedere hulp

Geplaatst opvrijdag 27 december 2019 - 13:22

De gemeente Echt-Susteren zit in haar maag met de dakloze Thijs op het Veld die al maanden bivakkeert bij het Gebroek, ten zuiden van Echt.

Sinds het bezoek van het L1-programma Óngerwaeg krijgt de dakloze de laatste dagen veel hulp en spullen aangeboden.

Lees ook: Dakloze Thijs krijgt hulp van alle kanten

Zorgmijder
Volgens de gemeente Echt-Susteren is hem al diverse keren hulp aangereikt, "want niemand hoeft in de winter buiten in een tentje te slapen." Probleem is dat Thijs iedere hulp weigert nadat hij eerder door omstandigheden zijn woning was kwijtgeraakt.

De gemeente kan alleen maar actief ingrijpen als er gevaar dreigt voor de gezondheid van de dakloze, bijvoorbeeld bij extreme kou.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen