Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente brengt overlast bijenpoep Hoensbroek in kaart

Geplaatst opvrijdag 6 maart 2020 - 7:43

De gemeente Heerlen gaat de overlast van bijenpoep in Hoensbroek onderzoeken.

Bewoners worden opgeroepen zich bij de gemeente te melden als ze overlast hebben.

Uitwerpselen
Vorig jaar kwamen er uit de wijk Nieuw Lotbroek de nodige klachten binnen over uitwerpselen van bijen. Geklaagd werd onder meer over auto's, ramen en tuinstoelen die onder de bijenpoep zaten. De gemeente Heerlen heeft toen zelfs een bewonersbijeenkomst georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst is afgesproken dat er een onderzoek zou worden gestart.

Lees ook: Hoensbroek geplaagd door poepende bijen

Foto's van poep
Om de overlast in kaart te brengen roept de gemeente bewoners op zich te melden als ze hinder ondervinden van de uitwerpselen. De gemeente heeft bij de brief ook twee foto's van uitwerpselen toegevoegd zodat de buurtbewoners weten hoe ze de bijenpoep kunnen herkennen.

Brief gemeente Heerlen over bijenpoep
Foto: Twitter

Hilariteit
De brief van de gemeente Heerlen zorgt op social media voor de nodige gefronste wenkbrauwen. Toch gaat het niet om een vervroegde 1 aprilgrap. In een reactie op Twitter laat Heerlen weten dat als blijkt dat de overlast op bepaalde plekken groot is, er afspraken worden gemaakt met imkers.

‘De gemeente wil de bijen niet verjagen. Het beleid is er eerder op gericht de bijen in de stad te krijgen dan eruit. Bijen zijn belangrijk, ook voor de voedselvoorziening van de mens', schrijft de gemeente.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen