Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeenschapshuizen in Maastricht staan rood

Geplaatst opdinsdag 17 maart 2015 - 8:46

Van de 17 onderzochte gemeenschapshuizen of multifunctionele accommodaties in Maastricht, staan er 11 in het rood. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeente naar de staat van gemeenschapshuizen.

In totaal zijn er in Maastricht 23 gemeenschapshuizen, maar niet elk bestuur kon of wilde inzicht geven in de financiële situatie.

Discussie over toekomst
Het onderzoek, uitgevoerd door Hospitality Consultants, is een opmaat naar een discussie over de toekomst van het gemeenschapshuis in de stad. Iets waar de gemeenteraad dinsdag een eerste keer over in gesprek gaat. Dat de exploitatieresultaten onderwerp van discussie zullen zijn, staat vast.

Opgebouwde reserves
De verliezen bij de accommodaties betekenen soms dat besturen moeten interen op de opgebouwde reserves, maar vaak komt de rekening ook bij de gemeente te liggen. Maastricht betaalt jaarlijks structureel 281.894,39 euro aan gemeenschapshuizen, vooral in tegemoetkomingen in de huur.

Ook doet de gemeente voor een aantal accommodaties de administratie.

Twee verklaringen
Het groot aantal gemeenschapshuizen dat rode cijfers schrijft, wordt in het onderzoek tweeledig verklaard. Enerzijds blijken accommodaties vaak te groot om kostendekken te maken, anderzijds wordt de draagkracht in de eigen buurt steeds kleiner. Een combinatie van beide komt ook voor, en is reden voor zorgen bij het stadsbestuur.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Sloop werkzaamheden Bouw
Sloop van oude gemeentehuis in Maasbree in volle gang
Huurschuld voor Venloos gemeenschapshuis De Witte Kerk
Buurthuis zaaltje therapie
'Toekomst buurthuizen onzeker door coronacrisis'
Bewoners van Weert bouwen aan gemeenschapscentrum
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen