Overslaan en naar de inhoud gaan

Geluk: geflitste chauffeurs A76 hoeven niet te betalen

Geplaatst opdonderdag 15 november 2018 - 16:29

De automobilisten die de afgelopen dagen op de A76 werden geflitst door de nieuwe flitsapparatuur krijgen geen bekeuring.

Dat laat de politie aan L1 weten. Bijna 200 automobilisten zijn de afgelopen dagen geflitst door het nieuwe systeem langs de A76 bij Nuth.

lees ook: Nieuwe flitskast slingert bijna 200 voertuigen op de bon

Proef
"Tijdens de testfase wordt er wel geflitst, maar de gegevens gaan naar niet naar het Centraal Justitieel Incassobureau", zegt de politie. "Niemand krijgt nu dus een bekeuring." Na de proef beslist het Openbaar Ministerie of het apparaat wordt aangeschaft. De flitsers kosten één ton per stuk. In Frankrijk staan er al 300.

Mobiel
Sinds dinsdag wordt de nieuwe mobiele flitsapparatuur getest in Nuth. Die kan dag en nacht de snelheid van de automobilist controleren. Het gaat om een proef die op een paar plekken in Nederland wordt uitgevoerd. Het apparaat blijft een paar weken staan op de A76, daarna verhuist het naar Groningen.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen