Geluidsoverlast

Lanaken gaat hinderlijke bromtonen aanpakken

De Belgische grensgemeente Lanaken gaat samen met drie industriële bedrijven maatregelen nemen tegen overlast van laagfrequent geluid.

Geluidsoverlast
Limburgers klagen veel meer over geluidsoverlast

Sinds de corona-uitbraak wordt er fors meer geklaagd over geluidsoverlast. Vorige maand kwamen er 1.059 'herriemeldingen' bij de Limburgse politie binnen.

Maastricht Aachen Airport (25 sep 2019)
Riemst eist inspraak in ontwikkeling vliegveld Beek

De gemeente Riemst wil graag inspraak bij de toekomstige ontwikkeling van Maastricht Aachen Airport. De aanvlieg- en landingsroutes doorkruisen namelijk het luchtruim van de Belgische gemeente.

Geluidscontrole bij motoren in het Heuvelland (28 jun 2020)
Motorrijders op de bon geslingerd om te harde herrie

Bij een verkeerscontrole die gericht was op geluidsoverlast van motoren in het Heuvelland zijn zondag 16 bekeuringen uitgedeeld.

Een F35 van de Koninklijke Luchtmacht tijdens de Luchtmachtdagen 2016 op vliegbasis Leeuwarden.
Luchtmacht gaat mailbox openen met buren in de Peel

Beter een goede buur dan een verre vriend zullen ze bij de Luchtmacht denken. Om dat te bereiken opent Defensie dinsdag een mailbox met de omwonenden van vliegbasis De Peel.

F-16 België straaljager kleine brogel
Belgische F-16 gaat supersonisch: dàt is die knal

Limburgers die maandagmiddag tussen 16:30 uur en 18:00 uur een luide knal horen, hoeven zich geen zorgen te maken over een explosie of andere calamiteit in de omgeving.

Spoorbrug spoorviaduct Den Baog Belfeld
Provincie vindt nieuw spoorwegviaduct Belfeld niet nodig

Het provinciebestuur vindt een nieuw spoorwegviaduct in Belfeld op dit moment niet noodzakelijk. Wel is het mogelijk dat er maatregelen worden genomen om de huidige geluidsoverlast ervan te beperken.

Luchthaven Bierset Luik Liege
Experts eindelijk aan de slag met overlast vliegtuigen

Een groepje Nederlandse en Belgische experts, dat oplossingen moet bedenken voor de geluidsoverlast in Eijsden van vliegveld bij Bierset bij Luik, is in januari eindelijk voor het eerst bij elkaar gekomen.

Awacs Geilenkirchen
CDA in Kamer: Stop getreuzel leefbaarheidsfonds Awacs

Het CDA in de Tweede Kamer vindt het hoog tijd dat er werk wordt gemaakt van een leefbaarheidsfonds voor de omwonenden van vliegbasis Geilenkirchen.

Vliegtuig Boeing 777
Hogere schadevergoeding om geluidsoverlast vliegveld Luik

Bewoners van Eijsden krijgen een hogere schadevergoeding voor de toegenomen geluidsoverlast door vliegtuigen van en naar vliegveld Bierset bij Luik.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten