Overslaan en naar de inhoud gaan

Gelijkspel Roda tegen Bundesliga-club Köln in laatste test

Geplaatst opzaterdag 31 juli 2021 - 17:49

Roda JC heeft, een week voor de start van het Keuken Kampioen Divisie-seizoen, verdienstelijk gelijkgespeeld tegen 1. FC Köln. De oefenwedstrijd in Keulen eindigde zaterdagmiddag in 1-1.

In het Franz Kremer Stadion, op de trainingsaccommodatie van de Geißböcke, nam Denzel Jubitana de fraaie Roda-goal voor zijn rekening, voordat Köln in extremis langszij kwam.

Serieuze test
Voor zowel Roda als Köln was de confrontatie de laatste én meest serieuze test voor de start van het nieuwe seizoen. Bij beide teams stond dan ook een basiselftal op het veld dat we over een week mogelijk terugzien in het eerste officiële duel. Roda-trainer Jurgen Streppel had in zijn elftal verrassenderwijs plaats ingeruimd voor spits Fabian Serrarens, ten koste van Mart Remans.

Köln beter
Köln, dat zich ternauwernood handhaafde in de Bundesliga, maar bekende namen als Jonas Hector, Mark Uth en Anthony Modeste in de selectie heeft, was de bovenliggende partij in de eerste helft. Pogingen van Jan Thielmann (kopbal), Modeste (volley) en Timo Hübers (gepareerd door Roda-keeper Rody de Boer) troffen echter geen doel.

Fraaie goal
De Kerkradenaren verdedigden gedisciplineerd en bleken aan de overkant bijzonder effectief, want de enige noemenswaardige kans van de Kerkradenaren leverde een goal op: in een vlijmscherpe counter bediende Patrick Pflücke nieuweling Jubitana, die de bal zonder blikken of blozen voorbij de geparkeerde Köln-doelman Timo Horn joeg: 0-1.

Gelijkmaker
Roda hield het sterker geachte Köln na de rust verder van het doel af en de thuisploeg bracht Roda pas in de laatste twintig minuten in de problemen. Uth stuitte op De Boer en schoot naast, Guus Joppen bracht redding bij een scrimmage. De Keulse goal viel uiteindelijk toch: invaller Tim Lemperle schoot vijf minuten voor tijd van dichtbij de 1-1 binnen.

De Graafschap
Roda begint over exact een week aan de competitie, op zaterdag 7 augustus, met een uitwedstrijd tegen De Graafschap.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen