Overslaan en naar de inhoud gaan

Gelijkenis tussen Schumacher en 'sensationele' Verstappen

Geplaatst opmaandag 10 augustus 2020 - 16:13

Max Verstappen was sensationeel in de 70th Anniversary Grand Prix, meent technisch directeur Ross Brawn van de Formule 1.

"Hij doet me in vele opzichten herinneren aan Michael Schumacher. De limiet van de auto is niet de limiet van Max Verstappen", aldus de Brit in zijn column op de website van de Formule 1. Brawn was teambaas in de gouden jaren van Schumacher, waarin de Duitser zeven wereldtitels veroverde.

Uitzonderlijke coureur
Verstappen zette zondag tijdens de race op Silverstone de twee torenhoge favorieten van Mercedes te kijk. Hij stuurde de Red Bull foutloos naar de negende GP-zege in zijn carrière. "Hij voelt de subtiliteit van de auto en reageert daar perfect op. Ik herinner me de begindagen van Max in de Formule 1. Toen al was zijn snelheid duidelijk, maar nu is hij uitgegroeid tot een uitzonderlijke coureur."

Lees ook: Sensatie op Silverstone: Verstappen klopt de Mercedessen

Niet als een omaatje rijden
Brawn genoot vooral ook van de conversaties tijdens de race tussen Verstappen en zijn team over de boordradio. "Als je naar hem luistert, kun je wel horen dat hij nog veel meer in zich heeft", aldus Brawn, die vroeg in de race Verstappen hoorde zeggen dat hij niet van plan was in te houden om zijn banden te sparen. "Dit is mijn enige kans om dichtbij een Mercedes te komen, dus ik ga hier niet rijden als een omaatje", aldus de coureur tegen zijn team. Dat zegt ook wel wat, aldus Brawn. "Het getuigt van een enorm zelfvertrouwen en een hechte relatie met het team."

Lees hier het raceverslag terug: Glorieuze middag voor Verstappen op Silverstone

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen