Overslaan en naar de inhoud gaan

Geliefden vier maanden uit elkaar door gevangenisstraf

Geplaatst opvrijdag 24 januari 2020 - 18:02

De vriendin van Samir S. (39) moet het voorlopig zonder hem stellen. Hij is veroordeeld tot een celstraf van een jaar, waarvan vijf maanden voorwaardelijk, voor het mishandelen van diezelfde vriendin.

Dat heeft de rechter besloten. Samir zat al drie maanden in voorarrest, waardoor hij nog vier maanden moet zitten.

Lees ook: Vrouw wil ondanks geweldsexplosie bij vriend blijven

Bezoek en brieven
De vrouw liet in een eerder stadium al weten dat ze gemengde gevoelens had bij de zaak. Ze erkende dat ze door Samir was geslagen, maar wilde de relatie ook voortzetten. Tijdens zijn voorarrest zocht ze hem ook geregeld op en schreef ze de Maastrichtenaar verschillende brieven.

Tweede mishandeling
De rechter kan echter niet om de feiten heen. "Hij heeft haar tegen haar hoofd geslagen, aan haar haren getrokken en haar bij de keel gegrepen", stelt hij. Wat meeweegt, is dat Samir kort voor de mishandeling als eens veroordeeld werd voor het mishandelen van dezelfde vriendin.

Kort lontje
Tussen die veroordeling en deze straf zit vijf maanden. Toen kreeg Samir een voorwaardelijke celstraf, dit keer moet hij echt brommen. "Uit niets blijkt dat verdachte werkt aan beperking of regulering van zijn alcohol- en cocaïnegebruik, waardoor het korte lontje waar verdachte over beschikt, op elk moment weer aangestoken kan worden", licht de rechter toe.

De rechter heeft Samir ook opgedragen dat hij werkt aan zijn agressieproblemen. Daarnaast mag hij voorlopig geen harddrugs gebruiken, iets dat gecontroleerd wordt door de reclassering.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen