Overslaan en naar de inhoud gaan

Geleense vermissingszaak na 39 jaar nog niet opgelost

Geplaatst opdonderdag 6 mei 2021 - 18:10

Na bijna 39 jaar lukt het de politie niet om de verdwijningszaak van de Geleense Riet Smit-de Vries op te lossen. Daarom schakelt de politie hulp van publiek in.

Op 20 mei 1982 verliet de toen 43-jarige Riet op klaarlichte dag haar woning aan de Plutostraat in Geleen. Ze liep richting station Geleen-Lutterade en keerde nooit meer terug.

Op bezoek bij zus
Tegen haar man en kinderen zei ze dat ze voor een lang weekend naar haar zus Greet in Nieuwegein ging, maar daar is ze nooit aangekomen. Riets zus wist ook niks van haar bezoek af. Sindsdien ontbreekt elk spoor van haar.

Aangifte
Vier dagen later was Riet nog steeds niet terecht. Haar familie besloot aangifte van vermissing te doen, maar het lukte de politie niet om deze zaak op te lossen. Het is niet bekend waarom ze op die bewuste dag verdween of onder welke omstandigheden.

Jaren later vraagt de politie getuigen zich te melden die Riet op 20 mei 1982 hebben gezien of weten wat er met haar is gebeurd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen