Overslaan en naar de inhoud gaan

Geleense judoka mag geen Belg worden

Geplaatst opdinsdag 14 augustus 2018 - 13:23

De naturalisatie van judoka Mistral Janssen is niet goedgekeurd door de vreemdelingendienst van België.

De judoka uit Geleen wilde graag Belg worden om zijn judocarrière daar voort te zetten.

Frustrerend
Het mislukken van zijn papieren emigratie is frustrerend voor de 24-jarige Janssen. "Mijn doel is dat ik op grote toernooien kan judoën. Maar ik kan niet worden uitgezonden naar internationale wedstrijden zolang ik geen Belgisch paspoort heb. Daardoor worden er nu jongens uitgezonden, waar ik van win."

Ruzie met de bond
De judoka had het proces aangespannen omdat hij zich niet kon vinden in het beleid van de Nederlandse bond. Die schrijft namelijk voor dat de judoka's intern op Papendal moeten trainen om uitgezonden te worden naar grote toernooien. Voor Janssen is dat geen optie. "Ik ga het nog eens overwegen. Misschien start ik een nieuwe procedure op in België of ga ik eens praten op Papendal. Ik laat het nog even open."

Eind september is het NK judo. Daar zou Janssen zich opnieuw kunnen bewijzen voor de Nederlandse bond.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen