Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Geleense judoka mag geen Belg worden

Geplaatst opdinsdag 14 augustus 2018 - 13:23

De naturalisatie van judoka Mistral Janssen is niet goedgekeurd door de vreemdelingendienst van België.

De judoka uit Geleen wilde graag Belg worden om zijn judocarrière daar voort te zetten.

Frustrerend
Het mislukken van zijn papieren emigratie is frustrerend voor de 24-jarige Janssen. "Mijn doel is dat ik op grote toernooien kan judoën. Maar ik kan niet worden uitgezonden naar internationale wedstrijden zolang ik geen Belgisch paspoort heb. Daardoor worden er nu jongens uitgezonden, waar ik van win."

Ruzie met de bond
De judoka had het proces aangespannen omdat hij zich niet kon vinden in het beleid van de Nederlandse bond. Die schrijft namelijk voor dat de judoka's intern op Papendal moeten trainen om uitgezonden te worden naar grote toernooien. Voor Janssen is dat geen optie. "Ik ga het nog eens overwegen. Misschien start ik een nieuwe procedure op in België of ga ik eens praten op Papendal. Ik laat het nog even open."

Eind september is het NK judo. Daar zou Janssen zich opnieuw kunnen bewijzen voor de Nederlandse bond.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen