Overslaan en naar de inhoud gaan

Geleense jongens moeten oude tijden doen herleven bij Eaters

Geplaatst opmaandag 18 oktober 2021 - 20:30

IJshockeyclub Eaters Limburg wil met zelf opgeleide jongens de komende tijd gaan bouwen aan het team voor de toekomst.

Met wisselend succes speelt het jonge team van Snackpoint Eaters Limburg in de nationale bekercompetitie.

Tegentreffers
Bij vlagen speelt het team van coach Gints Bikars snel en verzorgd ijshockey. Die momenten worden echter ook regelmatig afgewisseld met concentratieverlies in de linies. Het resultaat is onnodige tegentreffers. Typerend was de 9-1 verliespartij in de uitwedstrijd tegen titelkandidaat Den Haag.

Geleense jongens op het ijs
Het technisch management van de Geleense ploeg is realistisch genoeg om te accepteren dat dit bij de jonge ploeg hoort. "We hebben jongens van bijvoorbeeld 17 jaar in de selectie zitten. We weten dat die nog veel te leren hebben. We gaan de komende tijd bouwen aan een ploeg met zoveel mogelijk Geleense jongens," laat bestuurslid technische zaken Peter Knops desgevraagd weten.

Video: L1

Lars van Sloun
Eén van de meest ervaren spelers is Lars van Sloun. Hij is al bezig aan zijn 17e seizoen. Van Sloun heeft de glorieperiode van de Geleense ploeg in 2012 als jonge speler meegemaakt. In 2012 werd hij met het team in een zinderende finale tegen Den Haag Nederlands kampioen.

Stunten met de ploeg
Joey Geurts stond tijdens die kampioenswedstrijd als jonge supporter op de tribune. Nu zijn ze teamgenoten. Zowel Geurts als Van Sloun zijn het erover eens dat het mooi zou zijn om zo'n stunt te herhalen, mogelijk al dit seizoen.

Kampioen in nieuwe hal
Het bestuur van de Limburgse ploeg is iets gereserveerder wat betreft het direct behalen van grote successen. Knops: "Onze droom is om in 2025, als er op sportcentrum Glanerbrook een nieuwe ijshal is gerealiseerd, om dan een kampioenschap binnen te halen."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen