Overslaan en naar de inhoud gaan

Geleen was eindstation van groot drugstransport uit Spanje

Geplaatst opdonderdag 18 juni 2020 - 6:00

Dankzij een geheime tip aan internationale inlichtingendienst Interpol is er twee weken geleden een groot drugstransport uit Spanje onderschept in Geleen.

Dat blijkt uit informatie in handen van L1. De drugs, 125 kilo hennep, werden vervoerd door drie Roemenen.

Lees ook: Roemeense mannen met 125 kilo softdrugs in truck opgepakt

Groot transport
Interpol kreeg de tip dat er een groot drugstransport vanuit Spanje naar België of Nederland zou koersen. Daarbij werd er ook een kenteken doorgegeven. Dat kenteken werd inderdaad bij verschillende grenscontroles en op meerdere snelwegcamera's geregistreerd.

Welkom in Bocholtz
De truck die dat bij dat kenteken hoorde, werd vergezeld door een tweede truck. Beide voertuigen kwamen in de vroege morgen van 4 juni aan in Nederland. Ze gingen bij Bocholtz de grens over. Uiteindelijk stopten ze in de Kampstraat in Geleen, waar met name bedrijfspanden liggen. Daar kwam de politie in actie en werden de drie Roemenen in de boeien geslagen.

Vacuüm verpakt
In één van de wagens werden containers aangetroffen en in die containers zaten weer vacuüm verpakte drugs. Justitie zegt dit verhaal vooralsnog niet te willen bevestigen of ontkennen. Raimon Maessen en Justin Luiten, die als advocaten bij de zaak betrokken zijn, willen geen commentaar geven.

Donderdagmiddag verschijnen de verdachten - 41, 35 en 27 jaar oud - voor de rechter-commissaris en wordt bepaald of ze langer in voorarrest blijven.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen