Overslaan en naar de inhoud gaan

Geleen was eindstation van groot drugstransport uit Spanje

Geplaatst opdonderdag 18 juni 2020 - 6:00

Dankzij een geheime tip aan internationale inlichtingendienst Interpol is er twee weken geleden een groot drugstransport uit Spanje onderschept in Geleen.

Dat blijkt uit informatie in handen van L1. De drugs, 125 kilo hennep, werden vervoerd door drie Roemenen.

Lees ook: Roemeense mannen met 125 kilo softdrugs in truck opgepakt

Groot transport
Interpol kreeg de tip dat er een groot drugstransport vanuit Spanje naar België of Nederland zou koersen. Daarbij werd er ook een kenteken doorgegeven. Dat kenteken werd inderdaad bij verschillende grenscontroles en op meerdere snelwegcamera's geregistreerd.

Welkom in Bocholtz
De truck die dat bij dat kenteken hoorde, werd vergezeld door een tweede truck. Beide voertuigen kwamen in de vroege morgen van 4 juni aan in Nederland. Ze gingen bij Bocholtz de grens over. Uiteindelijk stopten ze in de Kampstraat in Geleen, waar met name bedrijfspanden liggen. Daar kwam de politie in actie en werden de drie Roemenen in de boeien geslagen.

Vacuüm verpakt
In één van de wagens werden containers aangetroffen en in die containers zaten weer vacuüm verpakte drugs. Justitie zegt dit verhaal vooralsnog niet te willen bevestigen of ontkennen. Raimon Maessen en Justin Luiten, die als advocaten bij de zaak betrokken zijn, willen geen commentaar geven.

Donderdagmiddag verschijnen de verdachten - 41, 35 en 27 jaar oud - voor de rechter-commissaris en wordt bepaald of ze langer in voorarrest blijven.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV