Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Geleen tweede thuis voor chemieconcern SABIC

Geplaatst opdinsdag 12 september 2017 - 19:36

De locatie Geleen van SABIC is van groot belang voor het Saudische chemieconcern. Dat heeft bestuursvoorzitter Yousef Al-Benyan gezegd bij de opening van een nieuwe proeffabriek op het Chemelot-terrein.

Daarom blijft het bedrijf ook in de toekomst investeren in Limburg.

Proeffabriek
Geleen is volgens Al-Benyan vooral belangrijk voor de ontwikkeling van nieuwe producten. "Zo'n 80 procent van onze nieuwe producten komt hier vandaan." In Limburg heeft SABIC 12 fabrieken en verschillende onderzoekscentra. Het bedrijf heeft dit jaar tientallen miljoenen geinvesteerd in de nieuwe proeffabriek en een nieuwe productielijn in Geleen. En daar zal het in de toekomst volgens Al-Benyan niet bij blijven. Concrete toezeggingen heeft hij niet gedaan.

Lees ook: SABIC opent nieuwe proeffabriek

Uitbreiding
Het bedrijf heeft over de hele wereld vestigingen. Het gaat binnenkort fors investeren in vestigingen in onder meer de Verenigde Staten en China. Ook wil de SABIC-top zich op Afrika en Latijns-Amerika richten. Daar is het nog niet actief. Deze uitbreiding zal volgens de topman niet ten kosten gaan van Europa. "Na Riyadh (in Saudi-Arabie) is Geleen voor ons het tweede huis. En dat zal het ook blijven."

SABIC heeft wereldwijd 35 duizend medewerkers in meer dan 50 landen. Het maakt onder meer chemische producten, kunststoffen en meststof.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen