Overslaan en naar de inhoud gaan

Geleen tweede thuis voor chemieconcern SABIC

Geplaatst opdinsdag 12 september 2017 - 19:36

De locatie Geleen van SABIC is van groot belang voor het Saudische chemieconcern. Dat heeft bestuursvoorzitter Yousef Al-Benyan gezegd bij de opening van een nieuwe proeffabriek op het Chemelot-terrein.

Daarom blijft het bedrijf ook in de toekomst investeren in Limburg.

Proeffabriek
Geleen is volgens Al-Benyan vooral belangrijk voor de ontwikkeling van nieuwe producten. "Zo'n 80 procent van onze nieuwe producten komt hier vandaan." In Limburg heeft SABIC 12 fabrieken en verschillende onderzoekscentra. Het bedrijf heeft dit jaar tientallen miljoenen geinvesteerd in de nieuwe proeffabriek en een nieuwe productielijn in Geleen. En daar zal het in de toekomst volgens Al-Benyan niet bij blijven. Concrete toezeggingen heeft hij niet gedaan.

Lees ook: SABIC opent nieuwe proeffabriek

Uitbreiding
Het bedrijf heeft over de hele wereld vestigingen. Het gaat binnenkort fors investeren in vestigingen in onder meer de Verenigde Staten en China. Ook wil de SABIC-top zich op Afrika en Latijns-Amerika richten. Daar is het nog niet actief. Deze uitbreiding zal volgens de topman niet ten kosten gaan van Europa. "Na Riyadh (in Saudi-Arabie) is Geleen voor ons het tweede huis. En dat zal het ook blijven."

SABIC heeft wereldwijd 35 duizend medewerkers in meer dan 50 landen. Het maakt onder meer chemische producten, kunststoffen en meststof.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen