Overslaan en naar de inhoud gaan

Geleen geteisterd: drie gewapende overvallen binnen 47 uur

Geplaatst opmaandag 9 december 2019 - 6:00

Drie gewapende overvallen binnen drie dagen in een straal van enkele honderden meters: Geleen is sinds vrijdagavond het decor van die opmerkelijke serie misdrijven.

De politie kan nog niet zeggen of er een verband is tussen de drie zaken. "Maar als jullie het opmerkelijk vinden, dan vinden wij dat ook", zo laat een woordvoerder weten.

Slijterij
Het begon vrijdagavond om 18:30 uur in een pand aan de Rijksweg-Zuid, waar twee gewapende en gemaskerde mannen een Gall&Gall-slijterij binnendrongen. Daar dwongen ze het personeel geld af te staan, om er vervolgens met de buit vandoor te gaan.

Lees ook: Gewapende overval op slijterij Geleen

Snackbar
Zo'n 26 uur laten doken, opnieuw, twee bewapende overvallers op. Ditmaal hadden twee mannen het voorzien op een snackbar aan de Rembrandtlaan. In tegenstelling tot de overval op de slijterij werd er bij de snackbar niets buitgemaakt. Wel werd ook daar het personeel bedreigd, met een vuurwapen.

Lees ook: Cafetariapersoneel door overvallers met vuurwapen bedreigd

Supermarkt
Gewapende overval nummer drie was zondag rond 17:30 uur, op een Aldi-supermarkt aan de Jos Kleijnenlaan. Wéér twee mannen, wéér bewapend. Op het moment dat er het nodige winkelend publiek in het filiaal aanwezig was, moest het personeel onder dwang van een wapen de kassalade openen. De omvang van de buit is nog onbekend.

Lees ook: Gewapende overval op supermarkt in Geleen

Nog geen aanhoudingen
De politie doet uitgebreid onderzoek naar de verschillende overvallen, maar weet bijvoorbeeld nog niet of het om dezelfde daders gaat. "Daar moet je de zaken en signalementen goed voor naast elkaar leggen, en dat zal ongetwijfeld ook gebeuren", aldus een woordvoerder. In alle gevallen ging het om twee mannen die een wapen op zak hadden. Zondagavond waren nog geen aanhoudingen verricht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen