Overslaan en naar de inhoud gaan

Geleen geteisterd: drie gewapende overvallen binnen 47 uur

Geplaatst opmaandag 9 december 2019 - 6:00

Drie gewapende overvallen binnen drie dagen in een straal van enkele honderden meters: Geleen is sinds vrijdagavond het decor van die opmerkelijke serie misdrijven.

De politie kan nog niet zeggen of er een verband is tussen de drie zaken. "Maar als jullie het opmerkelijk vinden, dan vinden wij dat ook", zo laat een woordvoerder weten.

Slijterij
Het begon vrijdagavond om 18:30 uur in een pand aan de Rijksweg-Zuid, waar twee gewapende en gemaskerde mannen een Gall&Gall-slijterij binnendrongen. Daar dwongen ze het personeel geld af te staan, om er vervolgens met de buit vandoor te gaan.

Lees ook: Gewapende overval op slijterij Geleen

Snackbar
Zo'n 26 uur laten doken, opnieuw, twee bewapende overvallers op. Ditmaal hadden twee mannen het voorzien op een snackbar aan de Rembrandtlaan. In tegenstelling tot de overval op de slijterij werd er bij de snackbar niets buitgemaakt. Wel werd ook daar het personeel bedreigd, met een vuurwapen.

Lees ook: Cafetariapersoneel door overvallers met vuurwapen bedreigd

Supermarkt
Gewapende overval nummer drie was zondag rond 17:30 uur, op een Aldi-supermarkt aan de Jos Kleijnenlaan. Wéér twee mannen, wéér bewapend. Op het moment dat er het nodige winkelend publiek in het filiaal aanwezig was, moest het personeel onder dwang van een wapen de kassalade openen. De omvang van de buit is nog onbekend.

Lees ook: Gewapende overval op supermarkt in Geleen

Nog geen aanhoudingen
De politie doet uitgebreid onderzoek naar de verschillende overvallen, maar weet bijvoorbeeld nog niet of het om dezelfde daders gaat. "Daar moet je de zaken en signalementen goed voor naast elkaar leggen, en dat zal ongetwijfeld ook gebeuren", aldus een woordvoerder. In alle gevallen ging het om twee mannen die een wapen op zak hadden. Zondagavond waren nog geen aanhoudingen verricht.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen