Overslaan en naar de inhoud gaan

Gele hesjes terug aan grens bij Eijsden

Geplaatst opzondag 8 september 2019 - 12:22

Na maanden afwezigheid heeft een groep in gele hesjes gehulde actievoerders opnieuw de grensovergang van de A2 vanuit België geblokkeerd.

Vrijdagavond rond middernacht sloot een groep van ongeveer 35 Gele Hesjes de snelweg vlak voor de grens af. Ongeveer twintig vrachtwagens werden tegengehouden en op de weg werden pallets aangestoken, meldt de RTBF.

Politie
Na ongeveer twintig minuten maakte de politie een einde aan de blokkade. Niemand werd gearresteerd. De actievoerders wilden volgens de Waalse omroep laten zien dat ze 'nog altijd vastberaden' zijn in het uiten van hun ongenoegen. Ook willen ze een signaal geven aan de nieuwe Belgische regering waaraan nu wordt gewerkt.

Dood
Begin dit jaar werd de grens verschillende keren afgesloten door vooral Waalse Gele Hesjes. Die acties werden gestopt nadat één actievoerder om het leven kwam, toen hij werd overreden door een vrachtwagen van een trucker uit Landgraaf.

Vernielingen
De vrachtwagenchauffeur reed er vandoor toen actievoerders zijn wagen in zo'n blokkade vernielden. De trucker wist volgens zijn advocaat niet dat hij iemand had aangereden. Die zaak loopt nog.

Lees ook: 'Gele Hesjes bedreigden trucker na ongeluk'

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen