Overslaan en naar de inhoud gaan

Gele Hesjes: munten van chocolade voor pensioenkortingen

Geplaatst opmaandag 12 augustus 2019 - 15:14

Bij pensioenfonds ABP werd maandag actie gevoerd door zo'n tien gele hesjes. De actie is gericht tegen de nieuwe pensioenkortingen die mogelijk volgen.

Organisator Carlos Pinto e Neto bood het ABP een kliko aan met munten van chocolade.

Meegenomen
"Ik kom alvast betalen", aldus Carlos. "Ik heb een deel van mijn pensioen meegenomen voor het ABP, want ze gaan toch korten."

Video: L1

Gebonden
Woordvoerder Jos van Dijk zegt begrip te hebben voor de actie, maar geeft aan weinig te kunnen doen. "We zijn gebonden aan de regels en wetten die er zijn." Wel geeft ze aan dat het ABP aandacht zal vragen bij het kabinet voor de gevolgen die nieuwe kortingen op de pensioenen hebben voor de deelnemers.

Dinsdag volgt een vergelijkbare actie bij de Nederlandse Bank. Carlos hoopt wederom op support van andere Gele Hesjes.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen