Overslaan en naar de inhoud gaan

Gele Hesjes Maastricht houden vol: opnieuw protestmars

Geplaatst opzaterdag 15 december 2018 - 13:52

In het centrum in Maastricht zijn de zogeheten Gele Hesjes zaterdag opnieuw in actie gekomen om te protesteren.

Het is de derde zaterdag op rij dat er werd geprotesteerd in de Limburgse hoofdstad.

Protesttocht
Op videobeelden was te zien dat ongeveer 100 demonstranten via de Scharnerweg / Akerstraat richting de binnenstad lopen. Dat gebeurt onder begeleiding van de politie. De demonstranten maakten tijdens hun tocht veel herrie.

Video: L1 / Lieke Schnakkers

Streng toezicht
Tijdens de eerste demonstratie van de Gele Hesjes in Maastricht op 1 december werd initiatiefnemer Bart Krijnen uit Maastricht opgepakt door de politie, vanwege 'verstoring van de openbare orde'. In de week erna werd hij nogmaals opgepakt, voor 'opruiing via sociale media'.

Onvrede
De Gele Hesjes zijn ontstaan na initiatief in Frankrijk, als protestbeweging tegen de sterk gestegen brandstofprijzen en het beleid van de regering-Macron. Het protest sloeg al snel over naar andere Europese landen. Vooral in Frankrijk zijn de protesten fel en gewelddadig. In Nederland keren de actievoerders tegen 'gestegen prijzen op allerlei artikelen en tegen het beleid van premier Rutte'.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen