Overslaan en naar de inhoud gaan

Gele Hesjes Maastricht houden vol: opnieuw protestmars

Geplaatst opzaterdag 15 december 2018 - 13:52

In het centrum in Maastricht zijn de zogeheten Gele Hesjes zaterdag opnieuw in actie gekomen om te protesteren.

Het is de derde zaterdag op rij dat er werd geprotesteerd in de Limburgse hoofdstad.

Protesttocht
Op videobeelden was te zien dat ongeveer 100 demonstranten via de Scharnerweg / Akerstraat richting de binnenstad lopen. Dat gebeurt onder begeleiding van de politie. De demonstranten maakten tijdens hun tocht veel herrie.

Video: L1 / Lieke Schnakkers

Streng toezicht
Tijdens de eerste demonstratie van de Gele Hesjes in Maastricht op 1 december werd initiatiefnemer Bart Krijnen uit Maastricht opgepakt door de politie, vanwege 'verstoring van de openbare orde'. In de week erna werd hij nogmaals opgepakt, voor 'opruiing via sociale media'.

Onvrede
De Gele Hesjes zijn ontstaan na initiatief in Frankrijk, als protestbeweging tegen de sterk gestegen brandstofprijzen en het beleid van de regering-Macron. Het protest sloeg al snel over naar andere Europese landen. Vooral in Frankrijk zijn de protesten fel en gewelddadig. In Nederland keren de actievoerders tegen 'gestegen prijzen op allerlei artikelen en tegen het beleid van premier Rutte'.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen