Overslaan en naar de inhoud gaan

Gele Hesjes blokkeren snelweg richting Maastricht

Geplaatst opwoensdag 26 december 2018 - 21:59

Demonstranten van de Gele Hesjes-beweging hebben woensdagavond een blokkade opgeworpen op de Belgische snelweg E25, die overgaat in de A2 richting Maastricht.

Op zo'n 500 meter van de grensovergang, nabij Eijsden, wordt de rijbaan richting Limburg versperd door allerlei materialen.

Brandende pallets
Volgens een woordvoerder van de politie Limburg gaat het om zo'n twintig demonstranten. Die hebben onder meer pallets op het wegdek geplaatst en zouden deze bovendien in brand hebben gestoken. Daarnaast gingen de Gele Hesjes met vuurwerk en autobanden te werk.

Burgemeester
Omdat het zich op Belgisch grondgebied afspeelt, heeft de Belgische politie de leiding bij dit incident, aldus de woordvoerder van de politie Limburg. De burgemeester van Luik ging rond 21:30 uur ter plaatse om met de demonstranten in gesprek te gaan.

Rond 00:30 uur heeft de politie een einde gemaakt aan de blokkade.

Lees ook: Politie grijpt hard in bij blokkade Gele Hesjes

Foto: Track '88

Brandstofaccijnzen
De Gele Hesjes maken zich sterk vóór lagere prijzen en tégen regeringsleiders. De beweging is geïnspireerd op de grote Franse protesten tegen de hogere brandstofaccijnzen in dat land.

Eerder liet de beweging in Limburg al van zich horen met verschillende demonstraties in Maastricht.

Lees ook: Verkeershinder na demonstratie Gele Hesjes Maastricht

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen