Gele Hesjes Eijsden 2 jan 2019

Gele hesjes terug aan grens bij Eijsden

Na maanden afwezigheid heeft een groep in gele hesjes gehulde actievoerders opnieuw de grensovergang van de A2 vanuit België geblokkeerd.

Gele Hesjes: munten van chocolade voor pensioenkortingen

Bij pensioenfonds ABP werd maandag actie gevoerd door zo'n tien gele hesjes. De actie is gericht tegen de nieuwe pensioenkortingen die mogelijk volgen.

Gele hesjes mogen weer bij Rutte op de koffie

De zogenoemde gele hesjes, onder wie de Limburgse actievoerster Desirée van Deurse, mogen na de zomer opnieuw op de koffie bij premier Mark Rutte.

Limburgs Geel Hesje op de koffie bij premier Rutte

Een delegatie van de Gele Hesjes bezoekt dinsdag om 17:00 uur de minister-president. Onder hen ook de Limburgse actievoerster Desirée van Deurse, uit Sittard.

Actie Gele Hesjes bij campagnebezoek Mark Rutte

Premier Mark Rutte werd zaterdag bij zijn campagnebezoek aan Limburg in Roermond opgewacht door zo'n vijftien Gele Hesjes-actievoerders.

Weduwe overleden Geel Hesje: 'Ik ga door in naam van hem'

Jacqueline Borlez, de weduwe van de demonstrant van de Gele Hesjes die om het leven kwam bij een aanrijding, was zaterdag ook bij de internationale hesjes-wandeling in Maastricht.

Man gewond bij Gele Hesjes-demonstratie: één arrestatie

Een man, die in Maastricht stond te kijken naar een demonstratie van de Gele Hesjes, is gewond geraakt. Hij kreeg vuurwerk van een van de actievoerders in zijn gezicht. De politie verrichte in de daaropvolgende commotie één arrestatie.

Honderden hesjes melden zich in Maastricht voor actie

Demonstranten-beweging Gele Hesjes heeft zich zaterdag opnieuw laten gelden in Maastricht. Er zouden, volgens de eerste grove schattingen, tussen de achthonderd en duizend sympathisanten aanwezig zijn bij een internationale hesjes-wandeling.

L1mburg Centraal: werkdruk thuiszorg blijft maar stijgen

Vrijdag in L1mburg Centraal: werkdruk in de thuiszorg blijft stijgen, expertisecentrum cybercrime geopend, Mark van Bommel klaar voor PSV-Fortuna en meer Limburgs nieuws...

Gele Hesjes Maastricht weer op de been met demonstratie

De Maastrichtse Gele Hesjes organiseren zaterdag weer een demonstratie. De activiteiten werden tijdelijk gestaakt nadat een Belgische actievoerder van de protestbeweging bij een snelwegprotest in Visé overleed.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten