Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Geldrop-Mierlo doet receptierel Link af als zwartmakerij

Geplaatst opwoensdag 5 augustus 2015 - 7:28

De politici in Geldrop-Mierlo, de gemeente waar de Schinnense burgemeester Berry Link aan de slag gaat, vinden dat hun nieuwe burgemeester met schone lei kan beginnen.

Dat blijkt uit een rondgang langs de fractievoorzitters, nadat bekend was gewordens dat Link in Schinnen zijn afscheidsreceptie afblies omdat hij geen ereburger wordt.

Vervelend
De fractieleiders waren allemaal lid van de vertrouwenscommissie die Link voordroeg voor de vacante post in Geldrop-Mierlo. "Het is vervelend als een kandidaat zo in het nieuws komt", zegt Frans Stravers van de Democratische Groepering Geldrop. "Maar dit is een verhaal dat zich in Schinnen afspeelt. Het doet niets af aan de kwaliteiten op basis waarvan hij gekozen is."

Integriteit
Enkele fractievoorzitters sluiten niet uit dat Link in Schinnen expres zwart is gemaakt. "Hij heeft daar wel flink huisgehouden", meent Marc den Heijer van de SP. "Ik kan het niet hard maken, maar misschien heeft deze receptie-kwestie daarmee te maken." De SP’er doelt hiermee op integriteitskwesties die Link in Schinnen heeft aangekaart. En het is juist zijn reputatie als 'mister integriteit' die de raad in Geldrop-Mierlo zo aanspreekt. "Ik ben blij dat we een burgemeester krijgen die dit soort dingen hard aanpakt", zegt bijvoorbeeld Richard van de Burgt van de PvdA.

Roddel
In Geldrop-Mierlo hebben ze geen problemen met het knallende afscheid van Link in Schinnen. "Het is roddel", is de visie van Hans van de Laar van Dorpspartij Mierlo. "Er is gelekt vanuit vertrouwelijke bijeenkomsten. Er komen halve feiten naar buiten en vervolgens is er een verhaal. Ik vind niet dat we daar als gemeenteraad nog iets mee moeten."

Advertentie
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Gerelateerde berichten

Burgemeester Link van Schinnen vertrekt naar Brabant
Receptierel rond afscheid burgemeester Schinnen
Bescheiden afscheid burgemeester Link van Schinnen
Spoeddebat over receptierel Link
Uit eigen keuken
1Limburg verkiezingen
Uitgelicht
Volg de gemeenteraadsverkiezingen op 1Limburg en L1

Op 21 maart gaan 30 van de 33 Limburgse gemeenten naar de stembus. In deze rubriek vind je het laatste verkiezingsnieuws uit de provincie.

Verkiezingsrubriek
1Limburg De A2 tunnel
Uitgelicht
Stuur ons je foto’s van het A2-project

Het stadsbeeld rond de A2 in Maastricht is door de aanleg van de A2-tunnel ingrijpend veranderd. We zijn op zoek naar foto's van de A2 en het omliggende gebied in Maastricht vóór, tijdens en na het project.

Upload je foto's
1Limburg Groene Loper Bezoek Koning Willem-Alexander
Uitgelicht
De koning bezoekt de A2-tunnels in Maastricht

Op 29 maart brengt koning Willem-Alexander een bezoek aan de Groene Loper in Maastricht.
Volg 1Limburg en L1 voor alle informatie rondom dit bezoek.

Bekijk de rubriek
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen