Overslaan en naar de inhoud gaan

Gelderse scouting helpt boer met poetsen na wateroverlast

Geplaatst opwoensdag 21 juli 2021 - 22:07

Aanvankelijk hadden scoutingleden uit het Gelderse Lunteren afgelopen weekend een tweedaagse wandeltocht langs de Maas, maar het hoogwater zette een streep door die activiteit. Desondanks zitten de kinderen niet bij de pakken neer en hielpen ze woensdag mee met het schoonmaken van fruitbomen in Baarlo.

Fruitbedrijf Görtz aan de Ingweg werd namelijk flink getroffen door het hoogwater. "Ik had dit niet zo erg verwacht", reageert een scoutinglid terwijl hij het stro uit de fruitbomen haalt.

Stro
De vijftig scoutingleden, die op zomerkamp zijn bij Jong Nederland Maasbree, wilden iets doen toen hun eigen tocht niet doorging. Bij het getroffen fruitbedrijf was hulp meer dan welkom. Nu het waterpeil in de Maas weer is gezakt, was goed zichtbaar wat er achter is bleven. Zo was er veel stro, dat door de Maas was meegesleurd, aan de fruitbomen vast blijven kleven.

Tragisch
"Het is tragisch als je nagaat dat dit het levenswerk van een boer is", zegt Arjen Droog, voorzitter van Scouting Lunteren. "Het kostte ook niet veel moeite om onze kinderen te motiveren om de handen uit de mouwen te steken en hier aan de slag te gaan."

De getroffen boer Lion Kniest is blij met de hulp. "We zitten nu vol in de morellenoogst, dus het is super druk. Dat ze dan komen helpen, is tof."

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen