Overslaan en naar de inhoud gaan

Gelderland onderzoekt lek sollicitatie Emile Roemer

Geplaatst opwoensdag 23 januari 2019 - 12:31

De provincie Gelderland onderzoekt wie naar buiten heeft gebracht dat Emile Roemer, nu waarnemend burgemeester van Heerlen, heeft gesolliciteerd op de functie commissaris van de Koning.

Dat schrijft de NOS. De Gelderlander kwam maandag met het nieuws dat de SP-topman in de race was voor de functie, maar het uiteindelijk niet is geworden.

Lees ook: 'Roemer afgewezen als nieuwe CdK van Gelderland'

Nieuwe commissaris
De nieuwe commissaris van de Koning in die provincie wordt John Berends, nu nog burgemeester van Apeldoorn. Hij volgt Clemens Cornielje op. De Gelderlander hield een poll met de vraag of Roemer een veel ­betere keuze was geweest als commissaris van de Koning. Van zo'n 4400 stemmers was een kleine meerderheid daarmee eens.

Strafbaar
Het is strafbaar als er informatie over sollicitanten op een functie als deze wordt gedeeld. Gelderland wil weten of er vanuit Provinciale Staten is gelekt. Omroep Gelderland meldt dat de provincie na het afronden van het onderzoek besluit of er aangifte wordt gedaan.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen