Overslaan en naar de inhoud gaan

Gelderland onderzoekt lek sollicitatie Emile Roemer

Geplaatst opwoensdag 23 januari 2019 - 12:31

De provincie Gelderland onderzoekt wie naar buiten heeft gebracht dat Emile Roemer, nu waarnemend burgemeester van Heerlen, heeft gesolliciteerd op de functie commissaris van de Koning.

Dat schrijft de NOS. De Gelderlander kwam maandag met het nieuws dat de SP-topman in de race was voor de functie, maar het uiteindelijk niet is geworden.

Lees ook: 'Roemer afgewezen als nieuwe CdK van Gelderland'

Nieuwe commissaris
De nieuwe commissaris van de Koning in die provincie wordt John Berends, nu nog burgemeester van Apeldoorn. Hij volgt Clemens Cornielje op. De Gelderlander hield een poll met de vraag of Roemer een veel ­betere keuze was geweest als commissaris van de Koning. Van zo'n 4400 stemmers was een kleine meerderheid daarmee eens.

Strafbaar
Het is strafbaar als er informatie over sollicitanten op een functie als deze wordt gedeeld. Gelderland wil weten of er vanuit Provinciale Staten is gelekt. Omroep Gelderland meldt dat de provincie na het afronden van het onderzoek besluit of er aangifte wordt gedaan.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen