Overslaan en naar de inhoud gaan

Geldautomaten Rabobank woensdag weer aangevuld

Geplaatst opwoensdag 31 december 2014 - 8:14

De geldautomaten van de Rabobank worden weer worden bijgevuld. De stakende werknemers van geldtransporteur Brink's Nederland, gaan weer aan het werk.

Dat meldde vakbond CNV Vakmensen woensdagochtend.

Leeg
Door de stakingsactie raakten steeds meer geldautomaten leeg. Bij ruim 700 automaten van de Rabobank, en ook bij tientallen van de ABN AMRO en de SNS Bank, kon dinsdagmiddag al geen geld meer worden opgenomen.

In Limburg waren de geldautomaten in Horst en Sevenum al sinds zaterdagmiddag leeg. Ook bij een automaat in Weert kon niet meer gepind worden. De Rabobank verwees klanten door naar geldautomaten in de buurt.

Hinder
Dat de medewerkers hun actie voorlopig opschorten, is omdat zij willen voorkomen dat consumenten te veel hinder ondervinden. Ook willen ze de partijen de tijd tijd geven om aan de eisen van de werknemers tegemoet te komen. Als dit niet lukt, zullen de acties worden hervat. "Komt die oplossing de komende anderhalve week niet in zicht, dan komen er opnieuw acties", zegt actieleider Sanne van der Meulen van CNV.

Geduld
Het duurt waarschijnlijk nog wel even voor alle automaten zijn bijgevuld en alle achterstand is ingehaald. De werknemers gaan woensdag wel weer aan het werk, maar er wordt niet overgewerkt, benadrukt CNV. Rabobank verwacht dat over ongeveer een week alle automaten weer gevuld zijn.

Staking
De actie was al sinds zaterdag aan de gang. Werknemers van Brink's protesteren tegen de manier waarop Brink's Nederland wil reorganiseren. Daarbij verliezen zeshonderd van de ongeveer duizend werknemers hun baan. Brink's schrapt de banen omdat de Rabobank, de grootste klant van het bedrijf, in juli overstapt naar andere geldtransporteurs.

Rabobank
Rabobank stelt in een reactie zich te willen inspannen om alle partijen opnieuw aan tafel te krijgen. CNV en FNV zullen woensdag wederom brieven versturen. Operationeel directeur Erik van Limburg van Brink's gaf dinsdag al aan dat zijn bedrijf graag in gesprek wil blijven over het sociaal plan en het begeleiden van de ontslagen werknemers naar een nieuwe baan.

Kort geding
Brink's probeerde aanvankelijk om de actie door de rechter te laten verbieden. Maar dinsdagmorgen bepaalde de rechter in een kort geding in Utrecht dat dit niet nodig was. Dit omdat er nog voldoende manieren om te betalen overbleven, bijvoorbeeld via de pin.

Lees ook:
- Staking Brink's mag door: pinautomaten blijven leeg
- Klein aantal geldautomaten Rabobank raakt leeg

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Staking Brink's mag door: pinautomaten blijven leeg
Conflict geldtransporteur Brink's nog niet opgelost
Klein aantal geldautomaten Rabobank raakt leeg
Staking Brink's gaat door: 230 pinautomaten leeg
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen