Overslaan en naar de inhoud gaan

Geldactie voor dierenweide Elsloo na onthoofding konijn

Geplaatst opwoensdag 21 oktober 2020 - 19:18

Rob Schepers uit Elsloo is een inzamelingsactie gestart voor dierenweide Ark van Aelse. De teller staat woensdagavond al op bijna 500 euro.

"Echt ongelooflijk. Heel lief dit", reageert eigenares Sindy Rings.

Brute acties
Voor de tweede keer in anderhalf jaar tijd werd Ark van Aelse in Elsloo beroofd van dieren. De eerste keer namen de daders vijftien dieren mee en begin deze week werd het Franse hangoorkonijn Bella onthoofd. Ook verdween konijn Kees.

Tijdens de dierenverzorging werd het kopje van Bella in de konijnenren teruggevonden.

Lees ook: Onthoofding konijn schokt eigenares dierenweide Elsloo

Moordneigingen
De reacties op het verhaal stroomden volgens Rings massaal binnen. "De kracht van social media is bizar. We hebben met ons Facebookbericht meer dan 26.000 personen bereikt. Het blijft een triest verhaal. Wat de daders hebben gedaan, daar krijg ik gewoon moordneigingen van", zegt Rings.

Hartverwarmend
Mensen leven intens met haar mee en willen de eigenares een hart onder de riem steken. "Het is mooi om te zien dat het leeft. Dat hebben we bij de diefstal ook gemerkt. Ouders met kinderen kwamen langs om te vragen hoe het met ons ging. Hartverwarmend."

Beter beveiligen
De gedachten om te stoppen met de dierenweide spookte door haar hoofd. Toch besluit ze om door te gaan. "We hebben inmiddels een camera opgehangen en met het geld van de doneeractie hopen we de weide beter te kunnen beveiligen", laat Rings weten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen