Overslaan en naar de inhoud gaan

Geldactie voor dierenweide Elsloo na onthoofding konijn

Geplaatst opwoensdag 21 oktober 2020 - 19:18

Rob Schepers uit Elsloo is een inzamelingsactie gestart voor dierenweide Ark van Aelse. De teller staat woensdagavond al op bijna 500 euro.

"Echt ongelooflijk. Heel lief dit", reageert eigenares Sindy Rings.

Brute acties
Voor de tweede keer in anderhalf jaar tijd werd Ark van Aelse in Elsloo beroofd van dieren. De eerste keer namen de daders vijftien dieren mee en begin deze week werd het Franse hangoorkonijn Bella onthoofd. Ook verdween konijn Kees.

Tijdens de dierenverzorging werd het kopje van Bella in de konijnenren teruggevonden.

Lees ook: Onthoofding konijn schokt eigenares dierenweide Elsloo

Moordneigingen
De reacties op het verhaal stroomden volgens Rings massaal binnen. "De kracht van social media is bizar. We hebben met ons Facebookbericht meer dan 26.000 personen bereikt. Het blijft een triest verhaal. Wat de daders hebben gedaan, daar krijg ik gewoon moordneigingen van", zegt Rings.

Hartverwarmend
Mensen leven intens met haar mee en willen de eigenares een hart onder de riem steken. "Het is mooi om te zien dat het leeft. Dat hebben we bij de diefstal ook gemerkt. Ouders met kinderen kwamen langs om te vragen hoe het met ons ging. Hartverwarmend."

Beter beveiligen
De gedachten om te stoppen met de dierenweide spookte door haar hoofd. Toch besluit ze om door te gaan. "We hebben inmiddels een camera opgehangen en met het geld van de doneeractie hopen we de weide beter te kunnen beveiligen", laat Rings weten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen