Overslaan en naar de inhoud gaan

Geld voor zwaarst gedupeerden watersnood Limburg overgemaakt

Geplaatst opvrijdag 26 november 2021 - 8:40

Limburgse huishoudens die het zwaarst getroffen zijn door de watersnood in juli hebben inmiddels 2000 euro uitgekeerd gekregen uit het Nationaal Rampenfonds. Het gaat om zo'n 2500 huishoudens, die bovenop de aanvankelijke schadevergoeding van 1000 euro nog eens 1000 euro extra ontvangen.

Dat maakte de Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen (BsGW) in Limburg vrijdag bekend. De BSGW verdeelt het geld uit de pot van het Nationaal Rampenfonds.

Verdubbelen
Op 19 november maakte het Nationaal Rampenfonds bekend het bedrag van 1000 euro te verdubbelen. Binnen een week heeft BSGW het geld naar eigen zeggen overgemaakt aan de getroffen huishoudens. "Alle gedupeerden hebben dit bedrag inmiddels op hun rekening staan", aldus de dienst.

Via Giro 777 is zo'n 11 miljoen euro opgehaald voor de slachtoffers van de overstromingen in Limburg. Onder meer de eenmalige giften worden hiervan betaald, waarvoor mensen een aanvraag konden doen bij hun gemeente. Het bedrag is belastingvrij uitgekeerd en heeft geen invloed op een eventuele uitkering.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen