Overslaan en naar de inhoud gaan

Geld voor virtuele boottocht met vluchtelingen in Steyl

Geplaatst opdinsdag 26 juni 2018 - 9:31

Het wereldpaviljoen in Steyl krijgt 50.000 euro van de provincie om uit te breiden.

De bedoeling is om een Afrikaans en Ghanees belevingspaviljoen te bouwen. In die ruimte wordt onder meer stilgestaan bij de vluchtelingenproblematiek.

Boottocht
In de ruimte komt er onder meer een simulatie van een boottocht met vluchtelingen. Hiervoor worden 360 graden films en virtual reality ingezet.

Lees ook: Minder bezoekers en financieel tekort voor Wereldpaviljoen

Onderhandeling
De uitbreiding kost in totaal zo'n 200.000 euro. De gemeente heeft eerder 30.000 euro toegezegd. Ook komt er geld van een aantal stichtingen. Daarmee is het geld nog niet bij elkaar. Het Wereldpaviljoen is nog in onderhandeling met enkele fondsen en stichtingen.

Andere culturen
Het Wereldpaviljoen is een soort museum, bedoeld om met name kinderen en jeugd kennis te laten maken met andere culturen. De organisatie krijgt geen subsidie en moet het doen met entreegelden en giften van bedrijven. Er werken zo'n tachtig vrijwilligers.

Volgens de provincie is het Wereldpaviljoen belangrijk voor de herontwikkeling van Kloosterdorp Steyl. Ook heeft het een educatieve en culturele functie, aldus de provincie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen