Overslaan en naar de inhoud gaan

Geld voor virtuele boottocht met vluchtelingen in Steyl

Geplaatst opdinsdag 26 juni 2018 - 9:31

Het wereldpaviljoen in Steyl krijgt 50.000 euro van de provincie om uit te breiden.

De bedoeling is om een Afrikaans en Ghanees belevingspaviljoen te bouwen. In die ruimte wordt onder meer stilgestaan bij de vluchtelingenproblematiek.

Boottocht
In de ruimte komt er onder meer een simulatie van een boottocht met vluchtelingen. Hiervoor worden 360 graden films en virtual reality ingezet.

Lees ook: Minder bezoekers en financieel tekort voor Wereldpaviljoen

Onderhandeling
De uitbreiding kost in totaal zo'n 200.000 euro. De gemeente heeft eerder 30.000 euro toegezegd. Ook komt er geld van een aantal stichtingen. Daarmee is het geld nog niet bij elkaar. Het Wereldpaviljoen is nog in onderhandeling met enkele fondsen en stichtingen.

Andere culturen
Het Wereldpaviljoen is een soort museum, bedoeld om met name kinderen en jeugd kennis te laten maken met andere culturen. De organisatie krijgt geen subsidie en moet het doen met entreegelden en giften van bedrijven. Er werken zo'n tachtig vrijwilligers.

Volgens de provincie is het Wereldpaviljoen belangrijk voor de herontwikkeling van Kloosterdorp Steyl. Ook heeft het een educatieve en culturele functie, aldus de provincie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen