Overslaan en naar de inhoud gaan

Geld voor virtuele boottocht met vluchtelingen in Steyl

Geplaatst opdinsdag 26 juni 2018 - 9:31

Het wereldpaviljoen in Steyl krijgt 50.000 euro van de provincie om uit te breiden.

De bedoeling is om een Afrikaans en Ghanees belevingspaviljoen te bouwen. In die ruimte wordt onder meer stilgestaan bij de vluchtelingenproblematiek.

Boottocht
In de ruimte komt er onder meer een simulatie van een boottocht met vluchtelingen. Hiervoor worden 360 graden films en virtual reality ingezet.

Lees ook: Minder bezoekers en financieel tekort voor Wereldpaviljoen

Onderhandeling
De uitbreiding kost in totaal zo'n 200.000 euro. De gemeente heeft eerder 30.000 euro toegezegd. Ook komt er geld van een aantal stichtingen. Daarmee is het geld nog niet bij elkaar. Het Wereldpaviljoen is nog in onderhandeling met enkele fondsen en stichtingen.

Andere culturen
Het Wereldpaviljoen is een soort museum, bedoeld om met name kinderen en jeugd kennis te laten maken met andere culturen. De organisatie krijgt geen subsidie en moet het doen met entreegelden en giften van bedrijven. Er werken zo'n tachtig vrijwilligers.

Volgens de provincie is het Wereldpaviljoen belangrijk voor de herontwikkeling van Kloosterdorp Steyl. Ook heeft het een educatieve en culturele functie, aldus de provincie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen