Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Geld voor verbetering euregionale arbeidsmarkt

Geplaatst opdonderdag 30 juni 2016 - 6:31

De provincie steekt twee miljoen euro in het verbeteren van de euregionale arbeidsmarkt. Duitsland en België moeten aantrekkelijker worden voor opleiding en werk.

Het geld wordt tussen nu en 2020 gestoken in projecten binnen het onderwijs en de arbeidsmarkt.

Stage lopen
Zo wordt het aantal euregioscholen, basisscholen die Duits en Frans aanbieden en bezoeken brengen aan de buurlanden, uitgebreid. Ook in het voortgezet onderwijs en de vervolgopleidingen komt meer aandacht voor de euregio, onder meer door het aanbieden van stages en opleidingen in België en Duitsland. Gedeputeerde Hans Teunissen (D66, Onderwijs): "Een stage doen in Duitsland moet even vanzelfsprekend worden dan stagelopen in Nederland."

De contacten tussen het onderwijs in Limburg en de buurlanden wordt geïntensiveerd. Teunissen: "Er gebeuren al veel goede dingen, maar het kan nog beter."

Grensinfopunt
Dat moet ook gebeuren op het gebied van werk. Daarvoor worden onder meer de grensinfopunten, die mensen helpen bij alle problemen die ze tegen komen bij werken over de grens, versterkt en uitgebreid. Verder gaat het UWV nauwer samenwerken met het Duitse Arbeitsagentur en het Belgische Jobcenter. "Het is geen doel op zich om mensen over de grens te laten werken. Wel zien we veel kansen als de grenzen op het gebied van arbeidsmarkt niet zo hard zouden zijn. Voor Limburgers, maar ook voor Belgen en Duitsers", zegt SP-gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen (Werk).

Van de Limburgse beroepsbevolking werkt 1,3 procent in het buitenland. Concreet werken 5200 Limburgers in Duitsland en 1700 in België. Andersom werken 11.600 Belgen in Limburg en 7700 Duitsers.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen