Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Geld voor verbetering euregionale arbeidsmarkt

Geplaatst opdonderdag 30 juni 2016 - 6:31

De provincie steekt twee miljoen euro in het verbeteren van de euregionale arbeidsmarkt. Duitsland en België moeten aantrekkelijker worden voor opleiding en werk.

Het geld wordt tussen nu en 2020 gestoken in projecten binnen het onderwijs en de arbeidsmarkt.

Stage lopen
Zo wordt het aantal euregioscholen, basisscholen die Duits en Frans aanbieden en bezoeken brengen aan de buurlanden, uitgebreid. Ook in het voortgezet onderwijs en de vervolgopleidingen komt meer aandacht voor de euregio, onder meer door het aanbieden van stages en opleidingen in België en Duitsland. Gedeputeerde Hans Teunissen (D66, Onderwijs): "Een stage doen in Duitsland moet even vanzelfsprekend worden dan stagelopen in Nederland."

De contacten tussen het onderwijs in Limburg en de buurlanden wordt geïntensiveerd. Teunissen: "Er gebeuren al veel goede dingen, maar het kan nog beter."

Grensinfopunt
Dat moet ook gebeuren op het gebied van werk. Daarvoor worden onder meer de grensinfopunten, die mensen helpen bij alle problemen die ze tegen komen bij werken over de grens, versterkt en uitgebreid. Verder gaat het UWV nauwer samenwerken met het Duitse Arbeitsagentur en het Belgische Jobcenter. "Het is geen doel op zich om mensen over de grens te laten werken. Wel zien we veel kansen als de grenzen op het gebied van arbeidsmarkt niet zo hard zouden zijn. Voor Limburgers, maar ook voor Belgen en Duitsers", zegt SP-gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen (Werk).

Van de Limburgse beroepsbevolking werkt 1,3 procent in het buitenland. Concreet werken 5200 Limburgers in Duitsland en 1700 in België. Andersom werken 11.600 Belgen in Limburg en 7700 Duitsers.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures

Meest gelezen