Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Geld voor verbetering euregionale arbeidsmarkt

Geplaatst opdonderdag 30 juni 2016 - 6:31

De provincie steekt twee miljoen euro in het verbeteren van de euregionale arbeidsmarkt. Duitsland en België moeten aantrekkelijker worden voor opleiding en werk.

Het geld wordt tussen nu en 2020 gestoken in projecten binnen het onderwijs en de arbeidsmarkt.

Stage lopen
Zo wordt het aantal euregioscholen, basisscholen die Duits en Frans aanbieden en bezoeken brengen aan de buurlanden, uitgebreid. Ook in het voortgezet onderwijs en de vervolgopleidingen komt meer aandacht voor de euregio, onder meer door het aanbieden van stages en opleidingen in België en Duitsland. Gedeputeerde Hans Teunissen (D66, Onderwijs): "Een stage doen in Duitsland moet even vanzelfsprekend worden dan stagelopen in Nederland."

De contacten tussen het onderwijs in Limburg en de buurlanden wordt geïntensiveerd. Teunissen: "Er gebeuren al veel goede dingen, maar het kan nog beter."

Grensinfopunt
Dat moet ook gebeuren op het gebied van werk. Daarvoor worden onder meer de grensinfopunten, die mensen helpen bij alle problemen die ze tegen komen bij werken over de grens, versterkt en uitgebreid. Verder gaat het UWV nauwer samenwerken met het Duitse Arbeitsagentur en het Belgische Jobcenter. "Het is geen doel op zich om mensen over de grens te laten werken. Wel zien we veel kansen als de grenzen op het gebied van arbeidsmarkt niet zo hard zouden zijn. Voor Limburgers, maar ook voor Belgen en Duitsers", zegt SP-gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen (Werk).

Van de Limburgse beroepsbevolking werkt 1,3 procent in het buitenland. Concreet werken 5200 Limburgers in Duitsland en 1700 in België. Andersom werken 11.600 Belgen in Limburg en 7700 Duitsers.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen